Tekst objavljen: 25.10.2012 13:41        


Državni sekretar Ministarstva finansija Srbije Vlajko Senić izjavio je da nije siguran da će srpska vlada danas usvojiti predlog budžeta za 2013. godinu, jer je to ministarstvo predložilo izuzetno štedljiv budžet.

Senić: Budžet toliko štedljiv da je neizvestan

- Fiskalna konsolidacija, odnošno uštede koje bi trebalo da budu postignute u državnoj kasi, iznose oko 900 miliona do milijardu evra - rekao je Senić.

On je istakao da su značajno smanjene subvencije i obezbeđena centralizacija svih prihoda budžetskih korisnika.

Budžet predviđa smanjenje deficita sa ovogodišnjih sedam na 3,5 odsto BDP-a, a pravljen je na osnovu procene da će ekonomski rast u 2013. iznositi dva odsto, a inflacija 5,5 odsto.

Budžet je, kako je rekao Senić, pripreman u dogovoru s Međunarodnim monetarnim fondom s kojim Srbija, prema njegovim rečima, ima "dobre i iskrene odnose".

- Još nije jasno da li ćemo se dogovoriti s MMF-om o novom aranžmanu, ali su odnosi s tom institucijom mnogo bolji nego pre nekoliko nedelja kada je tehnička misija MMF-a boravila u Srbiji - naveo je on.

Prema navodima medija, nacrtom budžeta Srbije za 2013. godinu planirani su prihodi od 956,4 milijarde dinara, a očekivani rashodi su 1.076 milijardi dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
budžet Srbija štednja Vlajko Senić budžetski deficit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana