Tekst objavljen: 07.06.2013 12:10        


Societe Generale banka Srbija počela je preuzimanje portfelja klijenata KBC banke, fizičkih lica i vlasnika malih i srednjih preduzeća, izjavio je Miroslav Rebić, član Izvršnog odbora ove banke, i dodao da je predviđeno da preuzimanje traje nekoliko meseci i da se celokupan prenos klijenata završi početkom jeseni.

Societe Generale preuzima klijente KBC banke

Rebić je podsetio da je krajem prošle godine KBC banka imala oko 69.000 klijenata - fizičkih lica i malih i srednjih preduzeća, koji, kako je istakao, mogu da budu spokojni, jer će tokom tranzicionog perioda moći da koriste sve proizvode koje su imali u KBC banci.

Societe Generale banka u Srbiji i kompanija Telenor kupili su KBC banku u Srbiji, čime je Telenor dobio 100 odsto akcija KBC banke, a Societe Generale banka najveći deo aktive, kao i depozite KBC banke.
- Mi ćemo se protruditi da prelaskom u Societe Generale banku dobiju iste ili povoljnije uslove od onih koje su imali - istakao je on i dodao da će svi klijenti KBC banke koji su zainteresovani za prebacivanje proizvoda i usluga u Societe Generale, moći da u svakoj ekspozituri KBC banke, uz specijalne uslove otvore račun i prenesu proizvode koje su do sada koristili u toj banci.

Kako bi klijentima olakšali prelazak u svim ekspoziturama KBC banke organizovani su kiosci u kojima će biti prisutni po jedan lični bankar Societe Generale i KBC banke.

Rebić je naveo da će Societe Generale banka automatski preuzeti sve kredite fizičkih lica i preduzeća pod istim uslovima koje su imali u KBC banci, dodajući da će svi korisnici stambenih kredita u švajcarskim francima imati identične usluge kao i u KBC banci.

Kako je dodao član IO Sosijete ženeral banke, zbog preuzimanja velikog broja klijenata biće potrebno da se poveća broj zaposlenih u banci, a u tom slučaju prioritet će imati zaposleni u KBC banci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Danijel... 10.04.2014 15:17

    A da li je normalno da redovno otplacujem kredit u Societe, a KBC me tuzi za neplacanje kredita... NESTO MI NIJE BAS NAJJASNIJE TO PREUZIMANJE KLIJENATA. - Do danas je bilo sve u redu, dok nije stigla tuzba...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banka Societe Generale Societe Generale banka KBC banka klijent banke klijenti banke kupovina banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana