Tekst objavljen: 26.04.2013 15:20        


Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je sa zamenikom generalnog sekretara za trgovinu Evropske unije Peterom Velasom o izazovima sa kojima se Srbija susreće na putu ka punopravnom članstvu u Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO).

Srbija ispunila većinu preduslova za ulazak u STO

Ljajić je Velasa obavestio da je Srbija ispunila većinu preduslova za članstvo u STO i da je ostalo da se okončaju bilateralni pregovori sa Indijom, Brazilom i Ukrajinom, kao i da se u po jednom članu izmene tri trenutno važeća zakonska propisa.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Ljajić je naglasio da je članstvo u STO jedan od spoljnopolitičkih prioriteta aktuelne vlade.

Velas je izrazio spremnost EU da Srbiji pruži svaku vrstu podrške na tom putu, napomenuvši da je prva prilika da Srbija postane članica ovog foruma, Ministarska konferencija STO, koja će u decembru biti održana u Indoneziji.

Zamenik generalnog sekretara za trgovinu EU je istakao da je članstvo Srbije u STO jedan od neophodnih uslova za prijem naše zemlje u EU i dodao da u procesu pristupanja STO pred Srbiju neće biti postavljen nijedan uslov koji ne važi za preostalih 159 dražava članica ove međunarodne organizacije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija rasim ljajić STO WTO svetska trgovinska organizacija spoljna trgovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana