Tekst objavljen: 07.11.2012 16:01        


Vlada Srbije je zamolila kinesku vladu i njenu Eksim banku da Srbiji odobre povoljan kredit od 1,8 milijardi dolara za izgradnju tri deonice autoputa - od Beograda do Ljiga, od Pojata do Požege i Novog Sada ka Rumi, Šapcu i Loznici i izgradnju novih kapaciteta u Termoelektrani Kostolac.

Srbija zamolila Kinu za 1,8 mlrd. dolara kredita

Ministar finansija Mlađan Dinkić rekao je da je "naša ideja, imajući u vidu uspeh projekata mosta Zemun - Borča i prve faze revitalizacije TE Kostolac, da idemo u nove investicije vredne 1,8 milijardi dolara".

Te invesiticije bi, ukoliko Eksim banka pod preferencijalnim uslovima odobri kredit našoj zemlji, bile realizovane u mandatu ove vlade, naveo je Dinkić posle sastanka u Vladi Srbije sa delegacijom kineske vlade.

Ministar je najavio da bi početkom iduće godine trebalo da budu potpisani sporazumi, koji će omogućiti početak radova na izgradnji autoputeva.

Kako je ministar naveo do sastanka mešovitih međuvladinih komisija za trgovinu i ekonomsku saradnju Srbije i Kine u prvom kvartalu naredne godine bili bi pripremljeni ugovori sa Eksim bankom i izvođački ugovori tako da bi radovi trebalo da počnu na proleće iduće godine.

Radovi na izgradnji u termoelektrani Kostolac trebalo bi da počnu 2014. godine.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
saradnja sa kinom Mlađan Dinkić Srbija kredit infrastruktura investicije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana