Tekst objavljen: 29.03.2013 12:30        


Građani Srbije i regiona žele da u budućnosti žive bolje, ali to bolje realno definišu kao „samo malo bolje“ od sadašnje situacije, proizilazi iz istraživanja javnog mnjenja koje je sprovela agencija za istraživanje tržišta GfK.

Srbima novac važniji od slobodnog vremena

Na pitanje šta bi izabrali ako bi mogli da biraju, više novca ili više vremena, čak dve trećine ispitanika se odlučilo za novac.

Ipak, u okruženju u kome je novac svakako jedan od najbitnijih faktora za srećan i ispunjen život, mnogo je onih koji se ni zarad njega neće odreći zadovoljstva, pa tako čak 40 odsto Srba jednom mesečno odlazi u restoran, dok je najveći procenat onih koji slobodno vreme najradije provode u šopingu takođe srpske nacionalnosti.

Da je Srbija zemlja koja najviše u regionu vrednuje zabavu i momenat zadovoljstva govori i podatak da 47 procenata Srba bar jednom nedeljno ugosti prijatelje u svom domu, dok su stanovnici Hrvatske i Slovenije više okrenuti prirodi i radije provode vreme i život u skladu sa njom.

U budućnosti građani bi želeli da priušte sebi duži odmor i više vremena posvećenog porodici, jer je upravo roditeljstvo ono čemu građani Srbije posvećuju najviše svog slobodnog vremena. Najmanje zainteresovanih je za muzeje, bioskop, koncerte i čitanje.

Samo 20 odsto građana iz celog regiona provodi svoje slobodno vreme čitajući knjigu ili časopis, dok novine čita više njih, čak 40 procenata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
slobodno vreme novac odmor ekonomska kriza ekonomija Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana