Tekst objavljen: 02.11.2012 11:59        


Vrhovni sud australijske države Viktorije odredio je da svetski internet-pretraživači Gugl i Jahu plate Srbinu iz Melburna odštetu od 590.000 dolara. Naime, ovi svetski provajderi su prošle godine objavili da je Milorad Trkulja jedan od deset najozloglašenijih kriminalaca u Australiji.

Srbin pobedio Gugl i Jahu, dobio 590.000 dolara

Sud i šest članova porote u Melburnu su presudili da Gugl sada plati 350.000, a Jahu je već isplatio 241.000 dolara Miloradu Trkulji kao odštetu za uvredu i klevetu.

"Potvrda da nisam kriminalac"

- Nisam se bojao velikih i moćnih svetskih kompanija kakve su Gugl i Jahu i njihovog uticaja, jer sam znao da nisu mogli da dokažu da sam kriminalac i to jedan od deset najopasnijih na petom kontinentu. Od Ministarstva pravde Australije sam dobio uverenje da nikada nisam počinio nijedno kriminalno delo. Svi moji prestupi svode se na to da sam u Australiji nekoliko puta izgubio vozačku dozvolu - objašnjava Trkulja.
- Imao sam neprijatenosti sa nekim ljudima, koji su pokušali da me ubiju 2005. godine, ali se nikada nisam bavio kriminalom - kaže Milorad Trkulja, koji još nije zadovoljan ponašanjem velikih internet kompanija.

Naime, svetski pretraživači sa društvene mreže su skinuli inkriminisane tekstove o Miloradu Trkulji, ali ne i njegove fotografije.

- Gugl i Jahu među fotosima najozloglašenijih kriminalaca još drže moje fotografije, čime me i dalje ocrnjuju i kleveću. Tužiću ih i zbog toga - ljut je Trkulja.

Interesantno je da ovi pretraživači nisu reagovali na prva upozorenja Trkulje, kada su objavili informaciju da je kriminalac.

- Ne možete ni da zamislite kakav smo šok i sramotu preživeli moja porodica i ja kad znate da ukucavanjem vašeg imena na internetu, sledi sadržaj o umešanosti u najgori kriminal - priča Trkulja.

Tek kada ih je tužio zbog laži o njemu Gugl i Jahu u Australiji su Miloradu Trkulji ponudili novac da odustane od spora, što je on kategorički odbio. Angažovao je najskuplje advokate koji su ga koštali 150.000 australijskih dolara.

U međuvremenu, ovaj biznismen je pokrenuo u Melburnu još tri tužbe, protiv portala koji su ga takođe doveli u vezu sa kriminalom, a kojima, kako tvrdi, neće ostati dužan.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
milorad trkulja google gugl jahu Yahoo sud presuda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana