Tekst objavljen: 29.01.2013 15:55        


Direktor Železnice Srbije Dragoljub Simonović kazao je da je prosečna brzina na prugama u Srbiji je 42 kilometra na sat, brzine na 64 odsto pruga za trećinu su manje od projektovanih, a na samo tri odsto pruga veća je od 100 kilometara na sat.

Srpski vozovi u 21. veku "jure" 42km na sat

- U poslednjih godinu dana lagane vožnje, odnosno kretanje brzinama do 10 kilometar na sat, uvedeno je na 400 kilometar pruga. Da bi se ukinule laganije vožnje potrebno je 350 miliona evra i najmanje pet godina - kazao je Simonović.

On je kazao i da je Železnica Srbije dobila 14,5 milijardi dinara subvencija iz državnog budžeta u 2013. godini da "preživi".

Direktor je ocenio da je problem Železnice Srbije sistem u kojem su neki ljudi po 40 godina direktori, a nema ko da ih nasledi, jer su "ugušili" mlade kadrove. "Ući ću u bitku da mladi kadrovi vode Železnicu", istakao je Simonović.

Železnica Srbije platila je pet miliona evra penala zbog kašnjenja u korišćenju kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, izjavio je u utorak generalni direktor tog državnog preduzeća Dragoljub Simonović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
železnica železnice srbije pruga infrastruktura saobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana