Tekst objavljen: 12.10.2012 16:53        


Bankari, rudari, metalurzi, oružari ali i mediji, fudbalski klubovi - milioni dinara koji pripadaju državi za porez i dalje su zarobljeni u ovim preduzećima.

Šta kažu najveći srpski dužnici

Šest milijardi dug je giganta u industriji nameštaja Simpa, jedne od retkih firmi sa liste dužnika voljnih da pričaju za medije.

- Po tim dokumentima, obaveze Simpa koje su navedene u spisku dužnika poreske uprave srbije nalaze se u stanju mirovanja i to do okončanja privatizacije i one će biti namirene iz prodaje državnog udela u Simpu. To je dug iz prošlosti i zapravo više od polovine tog iznosa je rezultat obračunate kamate - kaže Jelena Ćetković iz Simpa.

Za razliku od velikih dužnika za koje nema jednostavnog rešenja, mali privrednici znaju šta mogu da očekuju kad je u pitanju porez.

- Nedopustiva je diskriminacija koju država u kontinuitetu vrši tako što diskriminiše svoje najlojalnije privrednike i građane koji redovno ispunjavaju sve svoje obaveze. Na drugoj strani vodi socijalni program preko velikih firmi, preduzeća, amnestirajući ih od njihovih poreskih obaveza samo iz jednog jedinog razloga - da što bezbednije i lagodnije odvlada svoj mandat i ostvari svoje privatne i druge interese - kaže Milan Knežević iz Asocijacije malih i srednjih preduzeća.

Knežević upozorava i da ako se ne poboljša naplata poreza, ceo koncept budžeta može doći u pitanje. Više o poreskim neplatišama možete čitati na ovom linku.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najveći poreski dužnici poreski dug dug porez Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana