Tekst objavljen: 14.05.2013 13:31        


Da li ste, kao klijent neke banke, koju je kupila druga banka, u obavezi da sklapate nove ugovore, vadite nove kartice, i što je najvažnije da li će vam nova banka menjati uslove pod kojima ste prihvatili neku od bankarskih usluga?

Šta sa kreditom i štednjom ako banku kupi druga?

Nedavno je mobilni operater Telenor Srbija saopštio da kupuje KBC banku u Srbiji, dok će Sosijete ženeral banka preuzeti 81.000 klijenata KBC banke. To suštinski znači da su klijenti KBC banke sada klijenti Sosijete ženeral banke.

Kako pojašnjavaju u Sosijete ženeral banci, biće promena u ugovorima zbog transfera, za usluge i proizvode kao što su depoziti, štednja i kartice. Te ugovorne promene su u stvri osnova administrativnog procesa tokom transfera. - Ugovorne izmene neće doneti nikakvo pogoršanje finansijskih uslova tipa provizije ili kamate za klijente. Naprotiv, svakom klijentu biće ponuđeni posebni uslovi kao deo “ponude dobrodošlice” Sosijete ženeral banke – kažu u toj banci.
Do kraja leta, klijente KBC banke kontaktiraće njihovi lični bankari u KBC banci, i ponudiće im mogućnost prebacivanja svih proizvoda i usluga u Sosijete ženeral banke.

Na pitanje šta se dešava sa kreditima, tekućim računima, karticama i depozitima, u ovoj banci navode da će im Sosijete ženeral banka ponuditi posebne uslove kao “ponudu dobrodošlice”.

- Najvažnije je da klijenti KBC banke znaju da će dobiti ličnu pomoć na svakom koraku prenosa. Svi proizvodi i usluge biće im dostupni u svako doba: klijentima će štednja biti dostupna sve vreme, kao što će bez ikakvih zastoja moći da koriste svoje kartice. Klijente će, u njihovim ekspoziturama KBC banke, lično kontaktirati pre kraja leta, da bi završili transfer svih svojih proizvoda od kredita, štednje, do kartica..ali i da bi dobili “ponudu dobrodošlice” Sosijete ženeral banke. Kada konačno odu u ekspozituru KBC banke, transfer će biti završen u roku od nekoliko sati – dodaju u Sosijete banci.

Do posete ekspozituri da bi izvršili transfer, klijenti KBC banke moći će da koriste sve proizvode kao i do sada: moći će da plaćaju račune svojim karticama, primaju zaradu preko KBC banke, da podižu novac sa računa, servisiraju dugove.

Posle završenog transfera, sve usluge biće im dostupne kao i ranije, ali će im te usluge pružati Sosijete ženeral Srbija, umesto KBC banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zaštita klijenata banke prava klijenta banke klijenti banke klijent banke bankarsko tržište KBC banka Societe Generale banka prodaja banke tekući račun štednja krediti banka banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana