EUR 118,40 USD 104,37 CHF 103,56

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 13.11.18. :: 118.3178 rsd

Tekst objavljen: 14.05.2013 13:31        


Da li ste, kao klijent neke banke, koju je kupila druga banka, u obavezi da sklapate nove ugovore, vadite nove kartice, i što je najvažnije da li će vam nova banka menjati uslove pod kojima ste prihvatili neku od bankarskih usluga?

Šta sa kreditom i štednjom ako banku kupi druga?

Nedavno je mobilni operater Telenor Srbija saopštio da kupuje KBC banku u Srbiji, dok će Sosijete ženeral banka preuzeti 81.000 klijenata KBC banke. To suštinski znači da su klijenti KBC banke sada klijenti Sosijete ženeral banke.

Kako pojašnjavaju u Sosijete ženeral banci, biće promena u ugovorima zbog transfera, za usluge i proizvode kao što su depoziti, štednja i kartice. Te ugovorne promene su u stvri osnova administrativnog procesa tokom transfera. - Ugovorne izmene neće doneti nikakvo pogoršanje finansijskih uslova tipa provizije ili kamate za klijente. Naprotiv, svakom klijentu biće ponuđeni posebni uslovi kao deo “ponude dobrodošlice” Sosijete ženeral banke – kažu u toj banci.
Do kraja leta, klijente KBC banke kontaktiraće njihovi lični bankari u KBC banci, i ponudiće im mogućnost prebacivanja svih proizvoda i usluga u Sosijete ženeral banke.

Na pitanje šta se dešava sa kreditima, tekućim računima, karticama i depozitima, u ovoj banci navode da će im Sosijete ženeral banka ponuditi posebne uslove kao “ponudu dobrodošlice”.

- Najvažnije je da klijenti KBC banke znaju da će dobiti ličnu pomoć na svakom koraku prenosa. Svi proizvodi i usluge biće im dostupni u svako doba: klijentima će štednja biti dostupna sve vreme, kao što će bez ikakvih zastoja moći da koriste svoje kartice. Klijente će, u njihovim ekspoziturama KBC banke, lično kontaktirati pre kraja leta, da bi završili transfer svih svojih proizvoda od kredita, štednje, do kartica..ali i da bi dobili “ponudu dobrodošlice” Sosijete ženeral banke. Kada konačno odu u ekspozituru KBC banke, transfer će biti završen u roku od nekoliko sati – dodaju u Sosijete banci.

Do posete ekspozituri da bi izvršili transfer, klijenti KBC banke moći će da koriste sve proizvode kao i do sada: moći će da plaćaju račune svojim karticama, primaju zaradu preko KBC banke, da podižu novac sa računa, servisiraju dugove.

Posle završenog transfera, sve usluge biće im dostupne kao i ranije, ali će im te usluge pružati Sosijete ženeral Srbija, umesto KBC banke.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
zaštita klijenata banke prava klijenta banke klijenti banke klijent banke bankarsko tržište KBC banka Societe Generale banka prodaja banke tekući račun štednja krediti banka banke