Tekst objavljen: 29.01.2013 11:49        


Skoro deceniju od početka gradnje stanovi u Filmskom gradu koje je gradio "Stankom" i dalje su prazni ili nezavršeni. Od prepiske preko medija i prebacivanja iz šupljeg u prazno nije se daleko odmaklo. Firma u stečaju, oštećeni kupci bez doma, a Živadin Mihajlović se i dalje nada završetku radova.

Stankom: Dugujemo "samo" 227 stanova

On tvrdi da je stečaj nezakonit, da plan reorganizacije ne ide naruku kupcima, kao i da ima dovoljno imovine kojom bi namirio sva dugovanja, ali samo njegove firme.

Kako kaže Mihajlović, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda od Stankoma potražuje naknadu za lokacije i objekte koje Stankom nikada neće graditi, kao i za one koje je vratio Direkciji, a ona to prihvatila.- Potražuju 7,6 miliona evra na ime glavnog duga i 13,2 miliona evra na ime zatezne kamate - dodaje.
Mihajlović tvrdi da je imovina Stankoma i danas veća od dugovanja koje ima, stoga je, prema njegovom mišljenju, stanje u kojem se nalazi rezultat politike i volje pojedinaca.

- Stankom je proglašen krivim još pre suđenja. Ne mogu da dozvolim da se nad firmom i nada mnom izvrši politički bankrot - kaže Mihajlović.

Predsednik firme tvrdi da bankrot nikom ne odgovara.

- Organizatori ujdurme su mislili da na ovaj način dođu do naše imovine za male pare, da spreče da se izmiri sto odsto potraživanja poverilaca, a istovremeno unište i opljačkaju vlasnike - izričit je Mihajlović.

Mihajlović tvrdi da Stankom ima dovoljno imovine da isplati poverioce, ali da se mora utvrditi tačan iznos duga. On kaže da oštećenih zapravo ima 227, a ne 1.000.

- Prodate su ukupno 444 nekretnine i toliko može da ima ugovora, a ne 1.000 kako je prijemčivo za javnost prikazano i čime se manipuliše. "Delta legal" je prodala 227 nekretnina koji su svojina "Stankoma" i to je u stvari broj oštećenih. Od ovih 227 treba analizirati ko je platio, koliko je platio, kome je platio, a ne da uznemiravaju javnost lažnim podacima - izričit je Mihajlović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stankom gradnja stanova gradnja nekretnine stanovi prevara prevare

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana