Zvanični kurs Evra za dan 27.09.21. :: 117.5738 rsd
Tekst objavljen: 22.01.2013 8:43        


Početkom godine uvek je mnogo posla za poreznike. Ovog puta ga je i više jer mnogi imaju šansu da se oslobode zateznih kamata na stare dugove. Uskoro će biti poznata i osnovica za porez na dohodak građana.

Stižu i prijave za unakrsnu proveru bogatstva

Tu su i imućni sugrađani koji poseduju svekoliku imovinu veću od 35 miliona dinara, a koje poreznici već drže u fokusu.

Osim onih koji odlično zarađuju, tu su i oni koji mnogo imaju. Svi koji imaju imovinu veću od 35 miliona dinara, treba da je prijave. Za njih je poslednji rok 31. mart. Oni se najviše raspituju, mada ima i onih koji su prijavili prihod. Po podacima Poreske uprave Srbije, prijave su već počele da dolaze, a stižu poštom, nekoliko stranaka je lično došlo na šalter uprave a deo je poslao podatke elektronskim putem. Ovde će sve biti zanimljivije kada počne unakrsna provere poreznika o sticanju imetka.
Od svih pomenutih najmanje vremena imaju obveznici koji su u dugovima, a žele da se kvalifikuju za otpis kamate na poreski dug koja im se godinama nagomilavala.

Oni do kraja ovog meseca treba da plate pristigle obaveze za novembar, decembar i januar.


Ukoliko nastave da redovno serivisiraju svoje obaveze u naredne dve godine, zatezna kamata će im mirovati a potom stiču pravio na njen otpis. Istovremeno, glavni dug mogu isplatiti na 24 rate.

Interesovanje za to je prilično, posebno što šansu da odgode naplatu imaju i privrednici kod kojih je već počela prinudna naplata.

Hoće li neko postati obveznik poreza na dohodak građana zavisi od zarade. Tu obavezu plaćaju samo oni koji zarađuju više od trostrukog srpskog proseka plate za prethodnu godinu. Lane je ta osnovica bila 1.898.388 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
utaja poreza neplatiše plaćanje poreza porez

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana