Tekst objavljen: 03.12.2012 8:30        


Ministarka energetike i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je da neće biti poskupljenja struje i gasa do kraja ove godine, već tek naredne, kada se uvedu socijalne karte.

Struja i gas neće poskupeti, ali samo do 2013.

- Povećanja će biti u 2013. godini, ali tek kada uvedemo socijalne karte i novi tarifni sistem. Tako ćemo dobiti realnije cene, ali zaštitićemo i potrošače - rekla je ona i navela da će socijalne karte biti gotove do kraja godine.

Ministarka je kazala da je formirana radna grupa koja proučava kako da se zaštite oni koji zbog lošeg materijalnog stanja ne mogu da plaćaju struju.

- Već smo napravili veliki pomak tako što smo omogućili da oni koji troše do 500 kilovata mesečno dobiju popust od 15 odsto. Time je obuhvaćen veći procenat stanovništva, nego da smo uveli dva sata jeftine struje preko dana - rekla je ona.

Mihajlovićeva je ukazala da su kupljene dovoljne količine struje za narednu godinu i da nema interventnog uvoza, navodeći da su ušteđene desetine miliona evra tako što je unapred obezbeđena električna energija za januar, februar, mart, ali i za novembar i decembar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
struja skupa struja poskupljenje gas cena gasa poskupljenje gasa energetika potrošači Zorana Mihajlović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana