Tekst objavljen: 20.12.2012 14:39        


Investitori traže dobre poslovne prilike, a one se uglavnom nalaze u zemljama gde je ekonomija konkurentna i dinamična. Ne treba da čekate drugoga da reši vaše probleme, već da stvarate prilike za ulaganje, kaže Žan-Danijel Ruh, ambasador Švajcarske u Srbiji.

Švajcarska najveći strani investitor u 2012.

Ruh kaže da je "Švajcarska sa uloženih 76,5 miliona evra u neto iznosu pojedinačno najveći strani investitor u Srbiji ove godine, najviše zahvaljujući tome što je Nestle preuzeo Centroproizvod“.

- Sama činjenica da je Nestle odlučio da investira je dobra stvar za Srbiju, jer su oni vrlo oprezni prilikom ulaganja. Da bi se unapredio ambijent za ulaganje, neophodno je da Zakon o radu bude manje rigidan, da se unapredi vladavina prava i nezavisnost sudova i da se smanje korupcija i birokratija - dodaje on.

Ambasador navodi da je ove godine razmena između dve zemlje povećana oko 40 odsto u odnosu na prethodnu godinu, pri čemu izvoz iz Srbije beleži rast od 40 odsto, a uvoz oko 20 odsto.

- Početkom maja 2013. u planu je studijsko putovanje u Srbiju 30 do 40 veoma uticajnih i bogatih poslovnih ljudi iz Švajcarske. Osnovni cilj te posete je da se oni bolje upoznaju sa Srbijom, te da se možda neki od njih i ponovo vrate - navodi Ruh.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
centroproizvod Srbija švajcarska strane investicije strani investitori investicije investitori nestle

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana