Tekst objavljen: 11.01.2013 15:38        


Ukupno odobreni krediti u Crnoj Gori na kraju oktobra prošle godine iznosili su 1,86 milijardi evra , što je 1,7 odsto manje nego u septembru, odnosno 4,2 odsto niže u odnosu na isti period 2011, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Sve manje odobrenih kredita u Crnoj Gori

Odnos između kredita i depozita u oktobru je ostao nepromenjen, pa je na jedan euro uložen u banke dolazilo 95 centi kredita.

Odnos kredita i depozita, povećanih za ukupne uzete pozajmice, na kraju oktobra je iznosio 0,77, što je isto kao i u septembru, dok je na godišnjem nivou smanjen 0,03 procentna poena, navodi se u novom Biltenu CBCG.

U strukturi odobrenih kredita, pozajmice privredi i stanovništvu činile su 92,1 odsto, dok se preostalih 7,9 odsto odnosilo na finansijske institucije, neprofitne kao i organizacije u javnom vlasništvu, strane firme i opštu vladu.

Ukupni depoziti su na kraju oktobra na mesečnom nivou pali 1,8 odsto na 1,96 milijardi eura. U odnosu na isti period 2011. godine, depoziti beleže rast od 5,2 odsto.

Ukupni depoziti stanovništva u oktobru su u odnosu na septembar porasli 0,1 odsto na oko 1,11 milijardi eura. U odnosu na oktobar 2011. godine bili su devet odsto veći.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke krediti kredit Crna Gora cbcg cg

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana