Tekst objavljen: 07.09.2012 16:43        


Guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković rekla je da je "uverena" da će svoju platu smanjiti za četvrtinu jer su primanja guvernera bila "sramno visoka".  Plata guverera Dejana Šoškića iznosila je 660.000, što će u krajnjoj liniji značiti da će plata Tabakovićeve iznositi više od 4.500 evra.

Tabaković: Uverena da ću smanjiti svoju platu

- Uverena sam da ću svoju platu smanjiti za 25 odsto - poručila je ona na konferenciji za novinare. 

- Smanjila sam sebi platu, ali ću moraću da proverim u obračunskoj službi koliko će mi zarada ubuduće iznositi. Činjenica je da će moja zarada, kao i plate viceguvernera biti smenjene predlogom koji se usvaja u sklopu Statuta NBS. Statutom se definišu koeficijenti i osnovica zarade - rekla je Jorgovanka Tabaković za Danas.

Ako Tabakovićeva sebi smanji platu za četvrtinu, kako je najavila, to znači da će primati 495.000 dinara.

Kako je izjavila, smanjenjem svoje plate, ona bi imala platu koju imaju viceguverneri, što joj ne smeta, jer viceguverneri rade veliki posao, kao i ona.

- Plata guvernera NBS bila sramno visoka i velika je bila razlika izmedju plate guvernera i viceguvernera - dodala je Tabaković.

Ona bi volela da se deo plate kojeg se odriče ode na primer deci sa Kosova ili nekoj fondaciji, jer ako bi se ostavio u kasi NBS ne bi značio mnogo, ali bi značio puno nekome van kuće.

Takođe je istakla da bi volela da se u državi urede odnosi kada je reč o platama, primetivši da ne može biti da, na primer, šef kabineta ima veću platu od predsednika Skupštine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plata guvernera guverner Narodne banke Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana