Tekst objavljen: 11.06.2013 8:50        


Čarter avio-kompanija Aviogenex bila je pre četiri meseca meta interesovanja izvesnog inostranog privrednog konzorcijuma koji je imao nameru da je kupi, piše vazduhoplovni portal TangoSix.

TangoSix: Srbija tera lou-kost aviokompanije

Portal navodi da su se, "pored formalno adminstrativnih prepreka i drugih razloga za odugovlačenje u ceo 'slučaj' umešala se navodna strategija države da onemogući poslovanje novim Low Cost avio-prevoznicima".

TangoSix objašnjava da se time "još jednom se jasno ilustruje razmišljanje najuticajnijih pojedinaca domaće komercijalne avijacije – low-cost avio-kompanije treba zabraniti ili što efikasnije onemogućiti da bi se sačuvao Jat".

Kako Tango Six saznaje, nezvanična strategija eliminisanja low-cost avio-prevoznika (ili njihovo izmeštanje sa “Nikole Tesle”) trebalo je biti realizovana na primeru easyJeta. Tada je država odugovlačila sa odobrenjem sa indirektnom namerom da se još jednom građanima Srbije uskrati slobodan tržišni izbor.

Kako saznajemo, Evropska komisija je tada kontaktirala direktno Vladu Srbije i predsednika države Tomislava Nikolića insistirajući da Srbija poštuje sporazume koje je sama potpisala. Nakon toga easyJetu je izdata dozvola za letenje iz Beograda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    loma 11.06.2013 14:45

    Srbija ne tera lou cost kompanije i neistina je da je EU komisija reagovala po tom pitanju.Vec je to dezinformacija koje plasiraju interesne grupe.Zna se sta rade lou cost konpanije i na koje aerodrome slecu to sto se radi na ATN N.Tesla se ne radi nigde u EU.Sporazum o otvorenom nebu vazi za redovne prevozioce kojima se usluge pruzaju pod istim uslovima sto se ne radi sa lou cost kompanijama.Jat vec pola veka posluje u ostroj konkurenciji sa najacim avio prevoziocima koji slecu na Beogradski Aerodrom,tu vrstu konkurencije taj isti aerodrom ne trpi vec od osnivanja ima monopol koi je zadrzao do danasnjeg dana.Poslovanje DCV-a kao i ATN N.Tesla po pitanju lou cost konpanija treba preispitati.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Jat jat airways Srbija vazdušni saobraćaj aviosaobraćaj aviokompanije niskobudžetne aviokompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana