Tekst objavljen: 09.05.2013 11:50        


Banka će se ubuduće zvati Telenor banka, a počeće sa radom i pružanjem komercijalnih usluga u 2014. godini - kaže Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora i napominje da transakciju tek treba da odobre Narodna Banka Srbije i Komisija za zaštitu konkurencije.

Telenor banka kreće 2014, i evo šta nam donosi

Fredhajm kaže da "postoji nekoliko razloga zbog kojih smo se odlučili da uđemo u bankarski sektor u Srbiji i zbog kojih procenjujemo da će ovakav korak imati pozitivan rezultat".

Fredhajm objašnjava da je Telenor rešio da kupi KBC banku u Srbiji "zato što je to najbrži način da izađemo na tržište, a drugi, što je KBC banka upravo u tom trenutku rešila da napusti Srbiju". - Telenor kupio "čistu banku“, dakle, bankarsku licencu, IT sistem, deo osoblja i kompetencije koje banka ima. Sve korisnike, kreditne linije i kompletan portfolio KBC banke kupila je Sosijete ženeral banka. Mreža filijala ostaje KBC banci koja ide u restrukturiranje, tokom koga treba očistiti bilanse i rešiti pitanje loših plasmana. Proces restrukturiranja će se odigrati u narednih nekoliko meseci - objašnjava on.
- Prvi je činjenica da je nivo usluga mobilnog bankarstva u Srbiji trenutno na niskom nivou i procenili smo da tu ima prostora za nas. Drugi razlog je povećan obim transakcija zbog postojanja svojevrsnog dvovalutnog režima - vezanog za dinar i za evro. Zasnovano na tim zapažanjima ponudićemo odgovarajuće usluge - dodaje.

Na pitanje koje će to usluge nuditi Telenor banka, on odgovara da će "omogućiti jednostavno plaćanje i izvršenje transakcija putem mobilnog telefona, kao i male zajmove. Fokus će biti na bankarskim uslugama koje se mogu obaviti putem mobilnog telefona ili on line, tako da klijent ne mora fizički da bude prisutan na šalteru banke".

- Verujemo da će naše finansijske usluge doneti neke nove standarde u životu građana u Srbiji i omogućiti im bolje, jednostavnije i intuitivnije korisničko iskustvo. Ovo uključuje i promenu načina na koji su korisnici do sada komunicirali sa bankom, uz usluge koje su jednostavne, dostupne sa svakog mesta i uredjaja, u bilo koje vreme. A moći će da izvrše plaćanje, ne samo u zemlji, nego i ka računima u inostranstvu - naglašava on.

- Ciljna grupa su nam fizička lica, dakle privatni korisnici, a ne preduzeća. Nudićemo našim korisnicima brojne objedinjenje usluge za razliku od nekih banaka. Ovim putem proširujemo upotrebu mobilnih telefona kod naših korisnika i ne predstavlja nam problem što su neke banke već u tom poslu. Ne moramo uvek i u svemu mi da budemo prvi - kaže prvi čovek Telenora u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mobilno bankarstvo telenor banke banka bankarsko tržište kupovina banke prodaja banke KBC banka elektronsko bankarstvo online bankarstvo mobilno plaćanje Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana