Tekst objavljen: 18.02.2013 16:16        


Rok za predaju neobvezujućih ponuda za kupovinu više od polovine akcija Merkatora je produžen pa će se one primati do kraja nedelje.

Todorić najbliži Merkatoru, i to upola cene

Inače, slovenački list Finance piše da Agrokor opet nudi najviše. Prema pisanju tog dnevnika, očekuje se pet ponuda od kojih je, prema njihovim informacijama, najviša ona Agrokora, 125 evra po akciji, kolika je približna cena akcija na berzi. To je daleko manje od Agrokorove lanjske ponude koja je iznosila 221 evro po akciji.

Sva očekivanja usmerena su na to koliko bi mogao ponuditi Agrokor. Ponuda s bogatom premijom koju je Agrokor dao u neobvezujućoj ponudi 2011. godine, kada je nudio 221 evro za akciju, ne može se nikako očekivati, a analitičari tržišta smatraju da bi strateški investitor mogao ponuditi oko 130 eura za akciju.

To je nešto iznad cene akcije Merkatora na Ljubljanskoj berzi koja je krajem prošle nedelje iznosila 125 evra. Uz cenu od 130 evra za akciju, potencijalni kupac bi za paket od 53,18 odsto akcija trebalo da platri oko 260 miliona evra, a za sve akcije Merkatora oko 490 miliona.

Nakon izbora najbolje neobavezujuće ponude zainteresiranom ponuđaču biće omogućeno dubinsko snimanje, a konačne obvezujuće ponude očekuju se u jesen ove godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
merkator mercator Agrokor trgovinski lanci trgovinski lanac slovenija Hrvatska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana