Tekst objavljen: 24.05.2013 9:30        


U zagrebački Islamski centar prošle godine pristiglo je čak 52 zahteva za dobijanje halal sertifikata, a jedina prehrambena kompanija u regionu s ovim sertifikatom je Perutnina Ptuj.

Tržište halal proizvoda vredno 2.000 mlrd. dolara

- Mnogi uvaženi gosti muslimanske veroispovesti napustili su Hrvatsku zbog neprilagođene usluge, jer im se nije garantovalo da zaista jedu halal hranu - rekao je Aldin Dugonjić iz Centra za sertifikovanje halal kvaliteta.

- Perutnina Ptuj je jedina prehrambena kompanija s halal sertifikatom u regionu i već dvadeset godina proizvodi hranu u skladu sa ovim standardom - kaže predsednik Upravnog odbora prehrambene kompanije Perutnina Ptuj, Roman Glaser.

Glaser ističe da u poslednje dve godine svi pogoni kompanije, uključujući i one u Hrvatskoj, imaju halal sertifikat, i da je takav tip proizvodnje privlačan i onima koji nisu muslimanske veroispovesti, jer garantuje kvalitet i sigurnost.

Kako navodi portal, u Evropi živi najmanje 38 miliona potrošača koji koriste halal proizvode i usluge, a globalno tržište halal proizvoda i usluga procenjeno je na više od 2.000 milijardi američkih dolara i godišnje raste za 20 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
muslimani islam zdrava hrana hrana proizvodi halal

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana