Tekst objavljen: 10.07.2013 15:45        


Putnicima, koji su odustali od uplaćenog aranžmana za letovanje u Egiptu u julu, biće vraćen novac za smeštaj, ali ne i za prevoz, odlučeno je danas na sastanku “YUTA”.

Turistima koji neće u Egipat biće vraćen deo novca

Turistima koji su zakazali svoj odmor za avgustu biće vraćen veći deo novca od uplate aranžmana u skladu sa Opštim uslovima putovanja.

- Imajući u vidu interese putnika, pored činjenice da niko od putnika koji su boravili na destinacijama Hurgada i Šarm el Šeik nisu imali primedbi na svoj boravak i bezbednost, organizatori putovanja u saradnji sa "YUTA-om", su u direktnim kontaktima sa partnerima iz Egipta uspeli da dobiju garancije da troškovi boravka u slučaju otkaza neće biti naplaćivani - kaže direktor “YUTA” Aleksandar Senčić.

Iako Zakonom o turizmu nisu obavezni, organizatori putovanja, članice “YUTA” su doneli odluku da se putnicima koji otkažu svoja putovanja izvrši povraćaj novca i to u korist putnika, na način što će se primenjivati opšti uslovi putovanja za otkaz aranžmana, ali taj iznos ne sme biti viši od iznosa, učinjenihm odnosno stvarnih troškova organizatora putovanja.

U “YUTA” kažu da će se primenjivati uslovi otkaza u korist putnika, kao i da stvarni troškovi agencija uključuju samo dokazive troškove organizatora putovanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
egipat turisti turizam putnici prava potrošača prava putnika potrošači more odmor turističke agencije Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana