Tekst objavljen: 27.05.2013 10:50        


Za tri i po godine, koliko postoji, Udruženje prevarenih žiranata je mnogo postiglo u borbi za dokazivanje jedne od najvećih bankarskih prevara u regionu - zaključeno je na drugoj Skupšini udruženja u Šamcu.

U BiH čak 250.000 žiranata vraća tuđe dugove

Pa ipak, broj prevarenih žiranata se ne smanjuje, jer je u proteklih deset godina 250.000 žiranata u BiH vratilo ili vraća tuđe kredite.

- Samo prošle godine u BiH je 20.000 žiranata vratilo, za druge, 25 miliona maraka, ili pojedinačno u proseku po 1.300 maraka - kaže Joco Cvjetković, predsednik Udruženja prevarenih žiranata u BiH.

Žiranti su prevareni u periodu od 2002. do 2008. i taj period u Udruženju zovu period “setve i žetve”.

- Bila sam žirant ženi iz Sarajeva koja je digla 52 kredita u iznosu od 500.000 maraka i prevarila 100 žiranata, i za nju sam već vratila 6.500 maraka. Mi smo podneli krivičnu prijavu protiv banke te žene, sudski veštak je doneo zaključak da su banke krive za ovaj najekstremniji slučaj u Federaciji BiH. Niko još nije podneo nijednu krivičnu prijavu protiv neke od banaka. Nas žirante sada žanju, jer smo žrtve naših nazoviprijatelja, zatim banaka, needukovanih sudija i države koja je sve ovo dozvolila, ali nećemo im dozvoliti da nas više varaju - istakla je Dženana Hadžimahmutović, predsednica Udruženja prevarenih žiranata Kantona Sarajevo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
otplata kredita otplata duga krediti žirant BiH bosna i hercegovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana