Tekst objavljen: 06.11.2012 15:17        


Predstavnik Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Aleksandar Miloradović kaže da je došlo do uzlaznog trenda u privlačenju stranih investicija i da ove godine, zaključno sa avgustom, ima 600 miliona evra privučenih stranih investicija u Srbiju.

Upola manje stranih investicija nego lane

- U ovom trenutku, što se samih stranih ulaganja tiče, imamo oko 65 investicionih projekata, neki u početnoj fazi interesovanja ali i nekih u poodmakloj fazi. Zaključno sa avgustom imamo oko 600 miliona evra investicija privučenih u Srbiju, što je za 50 odsto manje nego prošle godine - izjavio je Miloradović.

On je dodao da je posle početka rada Vlade došlo do ubrzanja i da se beleži svakodnevno već broj upita i da se vidi da je došlo do uzlaznog trenda.

Govoreći o zamerkama, Miloradović je naveo da se investitori najviše žale na dužinu dobijanja određenih dozvola i nedostatak određene infrastrukture.

On se složio sa rečima ministra finansija Mlađana Dinkića da bi bilo poželjno da dogodine bude dve milijarde stranih investicija u Srbiji i podvukao da je ta projekcija i napravljena u skladu sa interesovanjem.

- Imali smo taj rezultat i prošle godine i bio je daleko bolji nego što su imale zemlje u okruženju, uključujući i one koje su sada u EU. To je realno jer ove godine, koja je imala izrazito krizni i izrazito izborni karakter, mi očekujemo polovinu tog iznosa, a imamo i ubrzanje, tako da se nadamo da ćemo možda čak i prebaciti tu cifru sledeće godine – rekao je Miloradović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija SIEPA investicije strane investicije Agencija za strana ulaganja i promo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana