Tekst objavljen: 14.02.2013 9:55        


Predstavnici međunarodnih hotelskih lanaca ocenili su na Adria Hotel Forumu u Zagrebu da je Srbija privlačna destinacija za nove investicije.

Veliki hotelijeri iz sveta "osvajaju" Beograd

Srbija ima razvijen segment poslovnog turizma i manje je centralizovana od Hrvatske, ocenio je potpredsednik kompanije Interkontinental Piter Vermer.

Beograd se orijentisao na biznis, dok Zagreb više naginje odmorišnom turizmu i to je razlog zbog kojeg smo se orijentisali na to tržište, istakeo je Vermer koji je inače zadužen za razvoj u zemljama Beneluksa i istočne Evrope.

Vermer je najavio da će Interkontinental, inače najveći hotelski operater na svetu, u narednom periodu u Srbiji otvoriti četiri do pet novih hotela sa 900 soba.

U toku prošle godine austrijski Falkenštajner je otvorio hotel na Novom Beogradu i preuzeo hotel na Staroj planini, dok je potpuno renovirani beogradski Metropol postao je deo Starvudove Luksuzne kolekcije.

Pored pomenute Kraun plaze, u glavnom gradu Srbije u toku je izgradnja hotela Radison u Bulevaru vojvode Mišića, a uskoro se očekuje i početak renoviranja zgrade Jugodrva u Vasinoj u kojoj bi početkom 2014. trebalo da počne da radi Meriotov Kortjard hotel.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
investicije turisti turizam ugostitelji hotel hoteli Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana