Tekst objavljen: 30.04.2013 11:29        


Kalsberg grupa, jedna od najvećih pivarskih grupacija na svetu, zainteresovana je za kupovinu Beogradske industrije piva.

Veliki Kalsberg kupuje beogradski BIP?

BIP je jedan od retkih primera uspešnog poslovanja nakon poništene privatizacije.

Posle raskida privatizacije 2010. i gubitraka u poslovanju koji su 2011. dostigli 646 miliona dinara, BIP je prošlu godinu završio više nego uspešno, sa 691 milion dinara u plusu.

Naglo poboljšanje poslovanja ove fabrike zapalo je za oko mnogim svetskim kompanijama, a kako Blic saznaje, rukovodstvo BIP-a i Agencija za privatizaciju vode ozbiljne pregovore sa Kalsbergom.

Prema nezvaničnim informacijama, Kalsberg bi želeo da kupi celu proizvodnju BIP-a, dok bi ovoj fabrici više odgovaralo da zadrži bar deo, kako ne bi nestalo ime BIP.

Iako se među distributerima piva priča da je Karlsberg već postao vlasnik BIP-a, u ovoj pivari to ne potvrđuju.

- Vlasnička struktura BIP-a još se nije menjala, a iako smo u razgovorima sa predstavnicima Karlsberga. Dinamiku razgovora, za sada, ne bih želeo da komentarišem - kaže Milivoje Draganić, direktor BIP-a, i dodaje da je do preokreta u poslovanju BIP-a dovela stabilizacija kvaliteta proizvoda, politika prodaje u kojoj nema favorizovanih kupaca, odnosno prodaje sa odloženim plaćanjem.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
karlsberg pivo BIP pivara privatizacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana