Tekst objavljen: 14.03.2013 14:49        


Sudeći po aranžmanima koje su agencije uvrstile u svoju ponudu, za mnoge građane Srbije uskršnji i majski praznici počinju već 25. aprila, što znači da će većina onih koji putuju, spojiti vikend pre praznika sa praznicima koji počinju u sredu.

Veliki uskršnji odmor u Srbiji: Spajaće se dani...

Prema podacima agencije Travelcom ove godine je najveće interesovanje građana za petodnevnu posetu Istanbulu.

Uprkos tome, Srbija je među poslednjima na listi evropskih zemalja po broju građana koji putuju, ali za to kao najčešći uzrok građani ne navode finansijske razloge. Razlog što je Srbija na samom kraju liste je taj što naši građani najčešće na odmor odlaze samo jednom godišnje, u poređenju sa turistima iz Evropske Unije koji su u mogućnosti da sebi priušte odmor i do nekoliko puta godišnje.
Kao i prethodnih godina najposećenije destinacije biće evropski gradovi poput Beča, Istanbula i Pariza, ali našim građanima sve su privlačnija malo udaljenija ali i egzotičnija mesta kao što su Sicilija, Korzika, pa i Dubai i Indija.

- Građani se najviše interesuju za evropske destinacije. Interkontinentalna putovanja su skuplja, cene se kreću od 500 evra pa na više, dok za obilazak evropskih gradova treba izdvojiti u proseku 200 do 300 evra – kaže Danijela Pušara, PR turističke agencije KonTiki travel.

- Zainteresovanost građana je velika, za većinu evropskih gradova već imamo i po dve grupe polazaka. Što se tiče dužine trajanja aranžmana, nismo se vodili procenama već navikom naših ljudi da spajaju praznike – kaže Miloš Belušević, produkt menadžer agencije BigBlue.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
slobodni dani godišnji odmor odmor neradni dani praznici Srbija putovanja putovanje turisti turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana