Tekst objavljen: 07.02.2013 12:10        


Amazon, vodeći svetski on-line prodavac predstavio je novu formu virtuelnog novca koji će radikalno promeniti prirodu internet transakcija, a mogao bi imati i posledice po globalni monetarni sistem.

Virtuelni novac - nova globalna moneta?

Virtuelni novac je predstavljen u utorak, a u opticaju bi se mogao naći u maju po ceni 1 cent za jedinicu.

Kompanija obećava da će raspodeliti "na desetine milione dolara" u obliku virtuelnih moneta, koje će biti moguće trošiti na aplikacije i igre za tablet "Kindle Fire".

Uz to, Amazon planira omogućiti svojim klijentima da kupovinu e-knjige, filmova i muzike, plate internet novcem.

Korišćenje virtuelnog novca za kupovinu robe u virtuelnom svetu ne podleže porezima, međutim pitanje je kako će regulatorni organi reagovati ako Amazon omogući svojim korisnicima da kupuju robu koristeći internet novac.

O mogućnostima da se virtuelni novac proširi u stvarni svet, Edward Castronova, profesor, specijalizovan za on-line igre kaže da je to moguće:

"Ako je Amazonu to moguće napraviti u jednom segmentu, onda je, sa tehnologijom i funkcionalnošću koju poseduju, moguća i šira primena".

Mnogi smatraju da Amazon poklanjanjem virtuelnog novca korisnicima "Kindle Fire" pokušava zadržati one klijente koji se prebacuju na iPad ili druge tablete.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
virtuelni novac ICT internet trgovina internet kupovina internet prodaja online trgovina online kupovina online prodaja novac internet

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana