Tekst objavljen: 09.08.2013 14:30        


Vlada Srbije danas je donela zaključak da se odobri pokretanje nabavke na lizing 10 aviona za Er Srbiju, u skladu sa ugovorom i sporazumom koji je potpisan 1. avgusta sa Itihadom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i da se za prvih pet aviona plati prva rata depozita od 750.000 dolara.

Vlada odobrila nabavku 10 aviona za Er Srbiju

Vršilac dužnosti generalnog direktora Jat ervejza Velibor Vukašinović kaže da će u narednih mesec dana u flotu srpske aviokompanije stići prvi Erbasov avion, koji će biti uzet na lizing.

Predsednik Etihada Džejms Hogan je prilikom potpisivanja sporazuma o strateškom partnerstvu Jata i Etihada" najavio najpre obezbeđivanje 10 novih aviona erbas A319, ali i plan da i oni u narednih 24-36 meseci budu zamenjeni još modernijim avionima Boing 737.

Nacionalna avio kompanija Ujedinjenih arapskih emirata Etihad ervejz i Vlada Srbije uložiće maksimalno po 100 miliona dolara u novu srpsku aviokompaniju Er Srbija, objavljeno je nakon potpisivanja sporazuma Jat ervejza i Etihada, koji će imati 49 odsto udela u srpskoj aviokompaniji.

Etihad i srpska vlada uložiće najpre po 40 miliona dolara, a kasnije će obezbediti dodatna sredstva u maksimalnom izosu od po 60 miliona dolara. Novi menadžment preuzeće upravljanje zajedničkom kompanijom Er Srbija početkom oktobra, a novi direktor je Dane Kondić, Srbin iz Australije.

Etihad je potpisao petogodišnji ugovor sa Vladom Srbije o upravljanju srpskim nacionalnim avio prevoznikom.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
etihad avioni kupovina aviona Srbija Vlada Srbije vazdušni saobraćaj aviosaobraćaj aviokompanije er srbija air serbia

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana