Tekst objavljen: 30.05.2013 11:30        


Neto zarada u Vojvodini najmanje zaostaje za republičkim prosekom od svih regiona u Srbiji, što govori da je Pokrajina po tom pokazatelju najperspektivniji i najuspešniji region, saopštila je Vlada Vojvodine.

Vojvodina najperspektivniji region, svedoče zarade

Vlada Vojvodine je navela da je prosečna neto zarada u Srbiji u protekla tri meseca iznosila 41.403 dinara, a da je u Vojvodini prosečna neto zarada iznosila 39.929 dinara, što je za četiri odsto ili za 1.474 dinara ispod republičkog proseka.

- U odnosu na republički prosek, prosečna neto zarada u Beogradskom regionu bila je za 9.704 dinara ili za 23 odsto veća od republičkog proseka. Ukoliko se izuzme Beogradski region, prosečna neto zarada u Vojvodini je ubedljivo viša u odnosu na bilo koji drugi region u Srbiji - navodi se u saopštenju Vlade Vojvodine.

Prosečnu neto zaradu iznad republičkog proseka ostvarili su Novi Sad, Pančevo, Senta, Apatin, Pećinci, Vršac, Beočin i Bačka Palanka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    ime 25.06.2013 17:38

    Sladak limun... :)
    Sve do jula 2008. prosečna zarada u Vojvodini bila je IZNAD republičkog proseka. Ko se nalazio na vlasti u Vojvodini kada se odigrao taj pad?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
razvijenost vojvodina Beograd zarada neto plate prosečna plata prosečna zarada plata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana