Tekst objavljen: 26.04.2013 9:50        


U Uniji poslodavaca Srbije je održan sastanak kojem je prisustvovalo 50 proizvođača i asocijacija i na kojem je pokrenut projekat formiranja liste vrhunskih srpskih proizvoda namenjenih izvozu i otvaranja lanca VSP prodavnica u razvijenim zemljama u kojima bi se prodavali ovi artikli.

Vrhunski srpski proizvodi spremni da osvoje svet

Direktor Unije poslodavaca Srbije Dragoljub Rajić rekao je da je srpska privreda nekada imala velike izvozne kompanije poput Geneksa, Ineksa, Jugoeksporta i brojnih drugih i da je to omogućavalo veći izvoz domaćih proizvoda.

- Posle dvadeset godina izolacije i teškoća u privredi nužno je da se sami domaći proizvođači i trgovci organizuju i zajedno pokrenu program koji bi omogućio izvoz i prodaju autentične i kvalitetne robe proizvedene na srpskom tlu - ocenio je Rajić.

Zoran Ilić, predsednik udruženja Vrhunski srpski proizvod i suvlasnik kompanije Biomelem, opisao kako je ova ideja potekla od srpskih proizvođača koji imaju bogato iskustvo u plasmanu autentične srpske robe na inostrana tržišta i naglasio da je problem plasmana i neposredne prodaje domaće robe u drugim zemljama veoma prisutan.

Državni sekretar za trgovinu Dragovan Milićević pozdravio je nameru okupljanja proizvođača u projektu VSP i obećao da će se resorno Ministarstvo trgovine i telekomunikacija truditi da učesnicima VSP projekta pomogne u njegovoj realizaciji, jer je povećanje izvoza strateški prioritet Vlade RS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija luksuzni proizvodi kvalitet proizvoda kupovina domaća proizvodnja kupujmo domaće domaći proizvodi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana