Tekst objavljen: 12.06.2013 10:03        


Fijat automobili Srbija će do kraja godine izvesti u Rusiju prvi kontigent od 10.000 novih modela "fijat 500L", proizvedenih u fabrici u Kragujevcu, izjavio je prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Vučić: Fića osvaja Rusiju, stidim se zbog grebanja (Medija centar Beograd)

- Tu kvotu smatramo samo početkom, i nadamo se da ćemo je povećati - rekao je Vučić i podsetio da se "500L", pored Evrope i Rusije, izvozi i u SAD, gde je ovih dana isporučen prvi kontigent automobila.

U intervjuu Ansi, Vučić je takođe izrazio nezadovoljstvo zbog nedavnog incidenta u fabrici u Kragujevcu, kada su, kako navodi italijanska agencija, radnici fabrike, nezadovoljni uslovima rada, platama i ukidanjem pauze za pušenje, šrafcigerima oštetili više od 30 novih vozila.

- Realnost je da u Srbiji mora više da se radi. Stidim se toga što se desilo u Kragujevcu - rekao je Vučić dodajući da Srbi treba da nauče da kod kuće rade isto kao što rade kada odu u inostranstvo.

Vučić je napomenuo da je, zahvaljujući Fijatu i drugim italijanskim malim i velikim kompanijama, kao što su Beneton, Kalcedonija i Geoks, izvoz Srbije u Italiju premašio izvoz u Nemačku.

- Očekujemo da će značajan broj italijanskih preduzeća koja sada posluju u drugim zemljama doći u Srbiju. Pružamo stabilne i primamljive uslove, počevši sa jednostavnijom birokratskom procedurom i bržim izdavanjem potrebnih dozvola - poručio je vicepremijer, dodajući da ne očekuje da će pogoršanje ekonomske krize uticati na italijanske investicije u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
partnerstvo sa Rusima rusija izvoz automobila automobilska industrija fabrika automobila Fiat srpski fijat fijat automobili srbija fijat Aleksandar Vučić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana