Tekst objavljen: 05.06.2013 12:40        


Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da je stanje u Srbiji teže nego što se do sada moglo čuti, jer su svi računi iz prethodnih decenija došli na naplatu i najavio odgovorne, a ne popularne mere za ublažavanje krize.

Vučić: Gore je nego što mislite, ali ne damo se (Medija centar Beograd)

- Srpska privreda nije na nogama, ona kleca - rekao je Vučić i dodao da "kada bolujete od teške bolesti ne smete da se predate, već morate da se borite".

Uskoro nivo aflatoksina u mleku ponovo 0,05

Aleksandar Vučić kaže da je mleko u Srbiji dobro i da je nivo aflatoksina u mlečnim proizvodima "suštinski" smanjen, a da će Vlada uskoro to i "formalizovati". On je dodao da će uskoro i formalno ponovo biti propisano da ne sme da bude veći od 0,05 mikrograma po litru, što je evropski standard.
- Imamo 400 frmi koje, ne računajući NIS, Filip Moris i BAT, a koje učestvuju sa 45 odsto budžeta, a sa te tri i skoro 60 odsto popune budžeta, a od tih 400 ne postoji tri koje nisu prezadužene, a 80 odsto budžeta nam puni svega 1.000 firmi - precizirao je Vučić i naveo da kada se vidi da su te firme uzimale kredite u 20, pa i 25 banaka onda je jasno koliko je bolesna srpska ekonomija.

On je rekao da na to treba dodati činjenicu da ima 41,5 hiljada zaposlenih u lokalnoj administraciji, da državna administracija ima 28.400 zaposlenih i to bez javnih službi i ustanova, policije i vojske, gde ima još 48.000,..

- Ko to i koja to privreda da izdrži? Srpska privreda nije na nogama, ona kleca - upozorio je Vučić.

On je je rekao da po pitanju mera želi da se konsultuje sa svim domaćim i stranim stručnjacima, predstavnicima institucija, i podvukao da je mnogo važnije da se donesu dobre i odgovorne mere nego da se žuri.

- Smanjivanja plata i penzija sigurno neće biti, ali moraćemo da postižemo velike uštede i moraćemo teške, restriktivne, ozbiljne mere da preduzmemo - kaže Vučić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Aleksandar Vučić ekonomija ekonomska kriza Srbija Vlada Srbije bankrot

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana