Tekst objavljen: 18.06.2013 14:30        


Predsednik Saveza "Srpska malina" Dragan Vukajlović izjavio je da prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić treba da razgovara sa predstavnicima hladnjača i da im preporuči da otkupna cena kilograma malina bude 250 diinara.

Vučić se slaže da malina košta 250 dinara

Vukajlović je kazao da su se to predstavnici malinara Srbije dogovorili n sastanku s Vučićem i s ministrom poljoprivrede Goranom Kneževićem.

On je naglasio da su na tom sastanku u Vladi dogovorili i da malinari ne plate ]ubrivo iz robnih rezervi uzeto 2012. godine, i da se povuče "sramna" uredba o oporezivanju malinara sa 46 odsto.

Dogovorili su se i da formiraju zajednički tim predstavnika malinara, kabineta prvog potpredsednika Vlade i Ministarstva poljoprivrede, koji će utvrditi eventualne nepravilnosti tokom otkupa malina.

Predsednik saveza "Srpska malina" je dodao da su malinari na sastanku dobili uveravanje da će maline "u vrlo kratkom roku" biti proglašene za strateški proizvod Srbije, jer ta roba u velikoj meri doprinosi suficitu izvoza poljoprivrednih proizvoda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
malinari poljoprivreda agrar Srbija Aleksandar Vučić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana