Tekst objavljen: 09.04.2013 10:29        


Svi ruski političari, prema ukazu Vladimira Putina, obavezni su da do 1. juna zatvore račune u stranim bankama i prodaju imovinu van Rusije. Tokom investicionog buma u Crnoj Gori, pored ruskih biznismena, nekretnine su trgovali brojni političari.

Zbog Putina ruski političari rasprodaju kuće po CG

Poslednjih pet-šest godina, Rusi predvode listu vlasništva stranaca u Crnoj Gori - poseduju oko 150 hiljada stambeno-poslovnih kvadrata, kao i više od 300 hektara zemljišta.

Jedan do prvih političkih ličnosti koji je trgovao nekretnine u Crnoj Gori je bivši gradonačelnik Moskve Juri Luškov, čija je žena najbogatija Ruskinja. On je pre nekoliko godina kupio vilu u Žanjicama, ali je nije održavao i na kraju je prodao.
Prema ranijim istraživanjima ruskih listova, u Crnoj Gori su 57,7 hiljada kvadrata zemljišta u Herceg Novom kupili Jevgenij i Stanislav Šljičkov.

Jevgenij je, kako se navodi, zastupnik Saratovske Dume, član odbora za budžet i ekonomsku politiku, imovinu i zemljište i sekretar Putinove htranke Jedinstvena Rusija. Stanislav, koji mu je sin i stranački kolega, zastupnik je Engeljskog opštinskog regiona Saratovske oblasti.

Budvu su, navodno, odabrali zamenica predsednika državne Dume Ljubov Sliska, kao i porodica državnog inspektora za energetiku.

U Petrovcu je stan kupio član moskovske uprave u resoru nabavke, dok se u Krašićima, u blizini Tivta skrasio jedan od rukovodilaca izgradnje obilaznice oko Sankt Peterburga.

Pored njega, vilu u Krašićima ima ambasador Rusije u Londonu Aleksandar Jakovenko.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
političari luksuzne nekretnine putin Crna Gora cg rusija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana