Tekst objavljen: 01.02.2023 14:15        


Novina je i mogućnost potpisivanja zahteva i dokumentacije sa više kvalifikovanih elektronskih potpisa

APR pustio u rad novu aplikaciju, evo do kada možete još da koristite staru


Agencija za privredne registre (APR) pustila je u rad aplikaciju za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja za ovu godinu, koja je dostupna na portalu eUsluge.

Kako je saopšteno iz APR, jedna od najznačajnijih novina u sastavljanju i dostavljanju finansijskih izveštaja za 2022. godinu ogleda se u tome dapružaoci računovodstvenih usluga kojima je obveznik poverio da sastavljaju izveštaje moraju biti upisani u Registar pružalaca računovodstvenih usluga.

Novina je i mogućnost potpisivanja zahteva i dokumentacije sa više kvalifikovanih elektronskih potpisa, u slučajevima kada je zakonski zastupnik ograničen supotpisom, kao i obaveza potpisivanja zahteva i dokumentacije, putem besplatne aplikacije Agencije za potpisivanje elektronskih dokumenata ili aplikacije koje obezbeđuju potpis u klaudu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Iz APR navode da su novi korisnici, koji do sada nisu imali naloge na sistemu ove agencije,obavezni da registruju svoje korisničke naloge na Portalu za elektronsku identifikaciju posle čega se prijavljuju se na portal APR.

Kada je reč o postojećim korisnicimaoni mogu da koriste stare naloge kreirane u sistemu APR najkasnije do 1. juna ove godine, a nakon toga će pristup aplikaciji za sastavljanje i dostavljanje izveštaja odnosno dokumentacije biti dostupan isključivo sa nalogom registrovanim na Portalu eID.gov.rs.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stara aplikacija 1. jun 2023 agencija za privredne registre Nova aplikacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana