Tekst objavljen: 04.03.2023 9:00        


Turistička zajednica Hong Konga podstiče dolaske obećavajući da će podeliti pola miliona avionskih karata međunarodnim posetiocima u novoj kampanji koja je počela 1. marta piše Lonley Planet

Besplatni letovi za Hong Kong: Kada ćemo moći da se prijavimo iz Srbije?


Iako su granice Hong Konga ponovno otvorene sredinom januara, povratak turista bio je jako spor. Turistička zajednica se sada nada da će novi plan, "Hello Hong Kong", podstaći posetioce da se vrate. Tokom sledećih šest meseci će turisti moći da osvoje 500.000 besplatnih povratnih avio karata u "verovatno najvećoj dobrodošlici na svetu".

Tokom cele godine održavaće se događaji i festivali poput Art Basela i Dragon Boat Festivala, a posetioci će imati pravo na popuste na hranu, piće, ulaznice za atrakcije, smeštaj i prevoz.

Koje avio kompanije učestvuju u promociji?

Cathay Pacific, HK Express, Greater Bay Airlines i Hong Kong Airlines učestvuju u kampanji koja će trajati šest meseci, a karte se izdaju u fazama. Prva faza je počela 1. marta.

Kako mogu dobiti besplatnu avionsku kartu za Hong Kong?

Možete uneti svoje ime u lutriju za karte na web stranici Avio luke Hong Kong ili se registovati putem veb stranica avio kompanija koje učestvuju. Ulaznice će, kažu u turističkoj zajednici, dodeljivati putem lutrije ili po načelu ko prvi dođe, prvi se usluži i kupovinom po principu kupi jednu - druga je besplatna, tako da ništa nije garantovano. U većini slučajevato je sreća izvlačenja.

Prva faza, koja je započela 1. marta, otvorena je za stanovnike širom jugoistočne Azije. Od 1. aprila ljudi koji žive u kontinentalnoj Kini mogu se prijaviti, a darivanje se otvara putnicima u Europi, Sjedinjenim Državama i ostatku svijeta 1. maja. Bitno je registrovati se što je ranije moguće kada se takmičenje otvori u vašem delu sveta jer je ograničen broj ulaznica dodeljen svakom tržištu. Meštani u Hong Kongu takođe mogu učestvovati u akciji kada im se u julu ponudi dodatnih 80.000 besplatnih karata.

Kampanja pokriva cene avionskih karata za povratne letove u ekonomskoj klasi. Važno je napomenuti da ćete, ako osvojite, ipak morati platiti sve povezane dodatke, naknade i poreze.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Koje popuste mogu ostvariti?

Turisti koji stižu dobiće paket dobrodošlice kada slete na aerodrom u Hong Kongu koji će im dati popuste na 1500 atrakcija i usluga u gradu.

U saopštenju, Turistička zajednica Hong Konga rekla je da će posetiocima biti podeljeno najmanje milion vaučera "Hong Kong Goodies" u vrednosti većoj od 100 HK$, koji će pokrivati besplatno piće dobrodošlice u barovima, restoranima i hotelima kojiučestvuju ili vaučer koji se može iskoristiti za troškove lokalnog prevoza, smeštaja i turističkih atrakcija.

Hoće li ova kampanja dati podsticaj turizmu koji je potreban u Hong Kongu?

Govoreći na konferenciji za medije nakon pokretanja"Hello Hong Kong", izvršni direktor John Lee rekao je da je Hong Kong sada ponovno spreman prihvatiti turiste. Grad je uklonio dolazna ograničenja putovanja i dugogodišnje pravilo o nošenju maski se završilo.

Hoće li kampanja izazvati dovoljno interesa da se turizam vrati na nivo pre 2019., ostaje za videti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
besplatni letovi hong kong turizam Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana