Tekst objavljen: 31.03.2022 17:35        


Bilo da kupujete novi ili polovan auto, jedna opcija je daleko povoljnija

Da li je bolje uzeti auto ili keš kredit za kupovinu kola?


Kupovina automobila je uvek lep događaj. Naravno, lepši je ako kupujete potpuno nov auto, ali i polovnjak u dobrom stanju može biti sjajna stvar. Doduše, potrebno je malo više potruditi se oko provere stanja samog auta i njegove ispravnosti, ali kada to odradite, sledi zadovljstvo dobrom kupovinom i uživanje u vožnji.

Naravno, uz nadu i želju da će vas tek kupljeni četvorotočkaš služiti dugo i bez potrebe za čestim odlascima kod mehaničara.

Postoji više načina da se kupi auto, ali su se kod nas nekako izdvojile tri varijate:


Ukoliko spadate u prvu grupu srećnika, koji odmah mogu da „iskeširaju“ auto – za vas nema brige i ovaj tekst vas verovatno neće baš mnogo zanimati. Za sve vas koji za kupovinu auta morate da kupite kredit od banke – ovaj savet će vam uštedeti dosta novca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Prodaja automobila u Srbiji, naročito polovnih, cveta već više od jedne decenije, a sada će verovatno i dodatno procvetati posle uvođenja olakšica za plaćanje poreza.

Kada se odlučite za konkretnu marku i model, na red dolazi zatvaranje finansijske konstrukcije. Prvi korak je da u auto kući ili na auto placu gde pazarite kola proverite da li imaju saradnju sa nekom od banaka, što bi značilo da ćete u konkretnom slučaju kod te banke imati nešto povoljnije uslove.

Kako ovo, najčešće, nije slučaj, ostaju vam dve opcije.

Auto kredit je namenski kredit i služi za kupovinu novog ili polovnog vozila. Za razliku od keš kredita, auto krediti imaju i učešće, a njegova visina varira od banke do banke. Zbog toga su oni skuplja opcija i nisu ni tako česti u ponudi banaka.

Sada, kada znate ovo, odgovor se sam nameće, a to je da su za kupovinu automobila bolji keš krediti, koji ne zahtevaju nikakvu vrstu učešća, a banci je u suštini svejedno za šta trošite novac od gotovinskog kredita. Ako se odlučite za ovu opciju, mi vam možemo pomoći da nađete najpovoljniji keš kredit u bankama širom Srbije.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
polovni automobili nov automobil kamatica savetnik auto kredit keš kredit krediti kupovina auta kupovina automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana