Tekst objavljen: 18.05.2023 16:50        


Stambeni krediti imaju najduži rok otplate, pa ne bi valjalo da nam prave probleme dok ih otplaćujemo

Da li ste znali da možete da refinansirate stambeni kredit? Evo kako to da učinite


Često kažemo, ali ništa ne smeta da ponovimo - stambeni kredit je naš verni životni saputnik. Kada ga jednom odaberemo i kupimo od banke, vrlo često ga isplaćujemo do naših zrelih godina.

Ali, kada već moramo da ga otplaćujemo, zašto da dajemo više novca nego što moramo? Zašto da ne uštedimo sebi, primera radi, 30 evra mesečno? Što kaže narod - malo li je na ovu skupoću...

Ako uštedimo 30 evra mesečno, za godinu dana ćemo imati 360 evra više. Ukoliko stambeni kredit otplaćujemo 25 godina,onda ćemo sebi sačuvati čak 9 hiljada evra.

Kao što možete da vidite, reč je o veoma značajnoj uštedi, a možemo reći da veliki broj ljudi u Srbiji i ne zna za ovu pogodnost ili se retko odlučuju da je iskoriste.

Šta je, najkraće rečeno, refinansiranje stambenog kredita?

Ovo je situacija u kojoj se druga banka obavezuje da će isplatiti u potpunosti vaš stambeni kredit banci kod koje ste podigli kredit. Naravno, vi posle toga ovoj "drugoj" banci plaćate nešto manju ratu kredita i tako štedite, a tokom godina skupljate i ozbiljnu sumu novca.

Dakle, tehnički gledano, da bi se refinansirale stambeni kredit banke koriste drugi stambeni kredit, a ne kredit za refinansiranje, kako bi možda izgledalo na prvi pogled.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Dakle, ukoliko želite da refinansirate stambeni kredit, Kamatica savetnik vam može pomoći da pronađete jeftiniju opciju koja će vam tokom perioda otplate uštedeti značajnu svotu novca.

Plus, nudimo vam i jedan besplatan trik: nižu kamatu možete ponekad dobiti i u svojoj matičnoj banci ako donesete bolju ponudu druge banke i objasnite da želite da pređete kod ovih što nude povoljnije uslove. To ponekad može da upali, pa da banka smanji kamatu za 1%.

Ako vam to i ne uspe, makar i dalje imate onu povoljniju ponudu koju ste dobili od druge banke. U svakom slučaju ste na dobitku!


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
stambeni krediti krediti za refinansiranje keš krediti refinansiranje stambenog kredita hoću kredit potreban mi je kredit najbrže do kredita najlakše do kredita najpovoljniji krediti na jednom mestu najpovoljniji krediti sve banke u srbiji sve banke na jednom mestu ponude svih banaka kamatica savetnik kreditni savetnik sve o kreditima na jednom mestu sve o kreditima svi krediti na jednom mestu svi krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana