Tekst objavljen: 17.05.2023 16:50        


Refinansiranje u pravom trenutku pomaže da nas ne boli glava dok otplaćujemo kredit

Ako prepoznate neki od momenata iz ovog teksta, onda je pravo vreme da refinansirate kredit


Krediti su "vruća tema" od kako je evropska referentna stopa poznatija kao euribor počela osetno da skače krajem leta i početkom prethodne jesene. Nešto pre ovih jačih skokova mogao se, već u proleće, primetiti trend povećanja referentnih kamatnih stopa, ne samo u zemljama Evropske unije, već i kod nas. Euribor je zato postao praćen na dnevnom nivou, a ukoliko želite da pratite njegove svakodnevne promene, to možete učiniti na ovom linku.

Promene u referentnim stopama koje se dešavaju gotovo svuda u svetu dovele su i do povećanja cene kredita, kako novih, tako i onih koji su već pozajmljeni od banaka, a imaju varijabilnu kamatnu stopu, na koju utiče povećanje referentnih kamata.

Bilo da je reč o keš kreditima, kreditima za refinansiranje ili stambenim kreditima, sada se više traže oni koji imaju fiksnu kamatnu stopu, jer su takvi krediti, iako inicijalno mogu biti malo skuplji, otporni na promene u visini mesečnih rata, zbog kojih sada brinu oni koji imaju kredit sa varijabilnom kamatom.

Međutim, čak iako ste možda među onima koji imaju kredite sa varijabilnim kamatama, nije razlog da se odmah bacate u brigu.

Ukoliko se pokaže da takvi krediti mogu da vam u narednim mesecima i godinama predstavljaju opterećenje i prave vam probleme u otplati, onda treba da razmislite o refinansiranju povoljnijim kreditom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Sve ovo dovodi do toga da je sada pravo vreme da refinansirate postojeći keš kredit ili stambeni kredit ukoliko:

  • imate dobru ponudu druge banke sa fiksnom kamatom

  • ukoliko je kamata novog kredita manja od vašeg postojećeg kredita
  • ukoliko postoji bojazan da nećete moći da izmirujete rate postojećeg kredita na vreme i zbog toga dospete u evidenciju Kreditnog biroa.


Ne zaboravite da je, pored keš kredita, moguće refinansirati i stambene kredite, pa bi bilo dobro da ozbiljno razmotrite bolju ponudu ako se takva javi. U tome vam pomaže i Kamatica savetnik, koji će vam besplatno pomoći da pronađete najpovoljiniji kredit za refinansiranje koji vama lično može da bude odobren u banci.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu ponuda svih kredita sve banke sve banke na jednom mestu sve banke u srbiji najpovoljniji krediti najpovoljniji krediti na jednom mestu najbrže do kredita najlakše do kredita potreban mi je kredit hoću kredit najvažnije o kreditima keš krediti krediti za refinansiranje stambeni krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana