Tekst objavljen: 09.04.2023 16:00        


Opcija važi i za android i IOS korisnike, a može joj se pristupiti i preko računara

Da li znate da sa Google mapama možete da "putujete u prošlost"?


Da li ste znali da pored najnovijih fotografija vašeg doma na Gugl mapama možete videti i one koje su zaposleni napravili još pre nekoliko godina? Naime, Google maps čuvaju svaku fotografiju nastalu na lokaciji od 2007. godine - samo treba da znate kako da ih nađete.

Sve što treba je da u aplikaciji unesete adresu ili mesto odakle želite da vidite fotografije. Zatim, kliknite na "ulični pregled" (engl. street view) i na veću mapu.

Trebalo bi sada vidite plavu opciju "pogledajte više datuma", koje se pokazuje u belom prozoru na donjem delu "uličnog pregleda".

Ukoliko kliknete na njega, prikaaće vam se "vrteška" fotografija, svaka sa mesecom i godinom koja opisuje kada ju je Gugl napravio.

Naravno, što idete više u nazad, imaćete priliku da uvidite da je kvalitet fotografije lošiji, ali koga je briga? Imate mogućnost da "otputujete u prošlost".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Takođe, fotografijama možete da pristupite i preko kompjutera.

Naime, jednom kada odaberete lokaciju, kliknite na fotografiju koja vam se pojavljuje odmah iznad adrese. Ako je u pitanju "ulična fotografija" bićete odvedeni na "ulični pregled", a ako nije, potražite "Street View&360" i fotografiju koja će se pojaviti ispod.

U "uličnom pregledu" trebalo bi da vidite transparentni sivi prozor na gornjem levom uglu mape. Kliknite na "vidite više datuma" i takođe će vam se pojaviti "vrteška" od fotografija starih 15 i i više godina, u dnu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stare fotografije street view google google maps

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana