Tekst objavljen: 15.03.2022 13:45        


Bil Gejts, Džek Ma i Ilon Mask su među biznismenima koji primenjuju "pravilo pet sati"

Da li znate za "pravilo pet sati" koje koriste i multimilijarderi? Bil Gejts



Poslovni Magazin CEO piše da je otac američke nacije Bendžamin Frenklin bio prvi koji je primenjivao ovo pravilo. Fokus ovog koncepta je jednosatno učenje tokom dana. Osim toga, Frenklin je bio posvećen promišljanju i eksperimentisanju kako bi ostvario lični progres.

Franklin je 1758. godine izjavio da se najviše isplati ulagati u znanje. Nakon jutarnjeg buđenja je čitao i radio autorefleksiju, a kasnije tokom dana je nastojao ideje pretvarati u dela. Pretpostavlja se da ga je upravo ovakav način života učinio uspešnim, piše Klix.

Osnivač konsultantske kompanije Empact Michael Simmons je, inspirisan Franklinom, razradio "pravilo pet sati". Govoreći o značaju učenja, Simons je poručio da izostanak učenja najmanje pet sati sedmično u 21. veku jednako štetno kao i pušenje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


S obzirom na značaj znanja, nije iznenađujuće to što su mnogi biznismeni prihvatili ovo pravilo. Jedan od njih je multimilijarder Bil Gejts koji godišnje pročita više od 50 knjiga. Još jedan multimilijarder, Voren Bafet dnevno čita šest sati, dok većina punoletnih Amerikanaca u proseku čita 20 minuta dnevno.

Mogućnost pronalaska posla će sve više zavisiti od posvećenosti učenju, a na to ukazuju i u Svetskom ekonomskom forumu (WEF).

Kako primeniti "pravilo pet sati"? Primena ovog pravila podrazumeva da se dnevno jedan sat ili nedeljno pet sati uči ili stiču veštine, da se dnevno jedan sat čita, da se svaki dan zapisuje ono što se smatra važnim te da se ideje primenuju kako bi se shvatilo koje od njih su dobre, a koje nisu dobre, piše Magazin CEO.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
multimilijarderi pravilo pet sati ilon mask Bil Gejts džek ma biznis saveti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana