Tekst objavljen: 22.03.2022 17:05        


Najveći broj ljudi koji kupuju kredit od banke strahuju da neće moći da vrate novac. Ako primenite savete koje donosimo u ovom tekstu, taj problem sigurno nećete imati

Evo kako da budete sigurni da ćete otplatiti kredit


Jedan od najčešćih razloga zbog čega naši građani ne kupuju kredite od banke jeste – strah. Da budemo precizniji, strah od toga da neće moći da vrate pozajmljeni novac. Svaki strah je iracionalan, ili, jednostavnije rečeno – umišljen. Nije stvaran. Pa tako i ovaj strah od kupovine bankarskog kredita.

Zato, hajde da probamo da razbijemo taj strah. U nastavku vam donosimo savete kako da sigurno otplatite kredit, čak iako vam se dogode neke neplanirane okolnosti. Ukoliko budete primenili ove savete, nećete imati problem da vratite kredit, sve i da se finansijska situacija neplanirano zakomplikuje.

Ovo su koraci koje treba da napravite.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


  • Ostavite nešto novca sa strane

    Ključni deo plana „B“ podrazumeva novac „u šteku“ za najmanje tri mesečne rate kredita, a ako je moguće da to bude i više meseci – još bolje. Ukoliko nemate taj novac, možete da uzmete kredit uvećan za taj iznos, pa da taj novac odmah sklonite sa strane za ovu situaciju. Ovo sve pod uslovom, naravno, da taj iznos kredita možete da priuštite.

  • Reagujte preventivno

    Čim procenite da bi otplata mogla da pravi problem, reagujte preventivno. U suštini, možete učiniti dve stvari.

    a) refinansirajte kredit – ukoliko ne želite da promenite svoje finansijske navike, aplicirajte za novi kredit kojim ćete rešiti postojeća zaduženja.

    b) promenite finansijske navike – napravite kućni budžet i identifikujte životne troškove od najmanjeg značaja. To često mogu biti skuplji paketi kablovske televizije ili mobilnog operatera, kao i naknade u banci, kreditne kartice i slično. Kada shvatite šta je to na šta trošite više nego što je možda neophodno, onda ćete moći taj novac da preusmerite na druge finansijske obaveze.

Ova četiri saveta, ukoliko ih se zaista pridržavate, mogu da vam pomognu da nikad ne dugujete banci ni dinara.

Imaćete čistu kreditnu istoriju, nećete imati nikad problem sa Kreditnim biroom i uvek ćete biti kreditno spobobni da podignete kredit kakav vam treba i po najboljoj ceni za vas.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
najjeftiniji krediti krediti keš krediti ref kredit stambeni kredit najpovoljniji kredit kamatica savetnik kreditni biro

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana