Tekst objavljen: 08.08.2022 15:55        


Zaboravite na rečenicu: "Uh, taj ponedeljak"! I odlučite da vam nedelja na poslu počne sjajno... Zašto ponedeljak ne bi bio vaš omiljeni dan u nedelji?

Evo kako da vam ponedeljak postane omiljeni radni dan


Sve što treba da uradite jeste da - promeniti svoj stav o njemu. Nema smisla razmišljati na način "koliko još treba do vikenda" jer upravo takve misli ubijaju vašu produktivnost pre nego što ste uopšte i započeli radnu nedelju.

Ovo su saveti koji će Vam pomoći da promenite mišljenje o ponedeljku i osetite uzbuđenje i nalet motivacije zbog nedelje pred vama.

Odmorite se

Uvek se odmorite preko vikenda. Dozvolite sebi lenčarenje i uživanje u stvarima o kojima maštate cele nedelje. Za neke od nas to je flaša dobrog vina, za druge film koji dugo žele da pogledaju. Upravo ove stvari razlikuju vikende od radne nedelje i dozvoljava vam da zaboravite na stres i brige te "napunite baterije" za ponedeljak ujutru.

Živite pozitivno

Ovo pravilo ne važi samo za ponedeljak već treba da ga praktikujete svaki dan. Čak i one dane kada se pitate u čemu grešite u životu i zašto vam ne ide u nekim stvarima. Uvek treba da se prisetite da je život puno više od jednog lošeg dana! Vežbajte pozitivne misli i neka sve što radite u životu ima neku pozitivnu notu. Vaše misli, vaše reči, vaš status, vaše društvene mreže.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ustanite rano

Ali i legnite ranije veče pre! Rano ustajanje je bez razmišljanja najveća motivacija koju možete zamisliti. Tako imate više sati u danu i osećaćete se nepobedivo u svemu što radite. Najbolji osećaj će vam stvoriti produktivnost i proaktivnost.

Napravite TO-DO liste

Napravite liste za sve što radite i radite ih često. Na taj način nećete ništa propustiti, ali ćete se i više truditi da izvršiti sve zadatke. Takođe, nije loša ideja isplanirati i kalendar tako da se generalno bolje organizujete.

Uzmite regularne odmore

Ključ produktivnosti u ponedeljak je u - regularnim odmorima koji su vam potrebni kako biste razbistrili glavu pre svakog sledećeg zadatka. Nema smisla raditi 10 sati odjednom jer ćete se osećati iscrpljeno i letargično, a o gubitku produktivnosti ne moramo ni da razgovaramo.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ponedeljak radna nedelja početak radne nedelje saveti posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana