Tekst objavljen: 02.05.2024 18:00        


Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih godina. Mnogi kažu da je uprkos tome Grčka i dalje jeftinija od Srbije

Evo kako se trenutno kreću cene u Grčkoj


Uvek ističemo da cene hrane, namirnica i raznih proizvoda i usluga variraju od mesta do mesta, od ostrva do ostrva.Dok kugla sladoleda u nekom od letovališta severne Grčke može koštati samo 1,5 evra, na Mikonosu može biti višestruko skuplja. Činjenica je da su cene nagrčkim ostrvimauglavnom nešto više, piše "Grčka info".

U odnosu na Srbiju, neke namirnice u Grčkoj su jeftinije, dok su druge skuplje. Na primer, voće i povrće su često jeftiniji u Grčkoj, dok sumlečni proizvodi i meso skuplji. Ovaj spisak cena bi trebalo isključivo da vam bude pomoć u planiranju budžeta i da stvori predstavu koliko će vam otprilike novca biti potrebno za hranu i druge stvari koje ćete možda kupovati u Grčkoj.

Cene namirnica u Grčkoj 2024. u evrima

Što se tiče cena osnovnih namirnica, za sada je situaciju ovakva:Hleb košta između 1,10 i 1,90 evra, litar mleka od 1.12 do 2.80 evra, jaja, pakovanje od 12 komada do 3,50 evra, suncokretovo ulje do 2, 60 evra, maslinovo ulje 1 litar 13. 18 evra, feta sir između 5,50 i 12.90 evra.

Kada se radi o cenama povrća, paradajz je ove godine2,10 evra, krastavci od 0,50 evra do 1,60, dok je kilogram paprike oko 3,80 evra po kilogramu.

Cene voća u predsezoni za sada su slične prošlogodišnjim, te je za pakovanje jagoda potrebno izdvojiti između 2 i 5 evra, za kilogram lubenice čak i do dva, dok je kilogram pomorandži između 0, 70 i 2 evra.Breskve su između 1,80 i 2,50 evra, a za kajsije je potrebno izdvojiti između 2,60 i 3 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Cene u restoranima i kafićima u Grčkoj 2024. u evrima

Omiljena hrana srpskih turista tokom boravka u Grčkoj, giros i dalje je na nivou prošle godine, te je za giros pitu potrebno izdvojiti između 3 i 4,50 evra, dok merida, odnosno porcija, košta između 7 i 10 evra.

Za picu, u zavisnosti od veličine ovog leta u predsezoni moraćete da izdvojite između 6 i 12 evra, dok je roštilj nešto skuplji i potrebno je za njega izdvojiti 14 evra.

Ukoliko poželite da popijete kriglu piva, to zadovoljstvo će vas koštati do pet evra, a vino u zavisnosti od proizvođača i količine,košta između 2,50 evra i 22 evra.

Za hladnu čašu frapea za sada je potrebno izdvojiti između 3 i 4 evra, slično kao i za kapućino.Domaća kafa, "grčka" košta do tri evra, a ako želite na kraju da se i zasladite, kugla sladoleda koštaće vas između 1 i 3 evra.

Sve ove cene, ipak, treba uzeti malo sa rezervom, jer predsezona još nije počela, te možemo očekivati možda "za neki cent više" cene.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
odmor u grčkoj cene u grčkoj Grčka proleće 2024

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana