Tekst objavljen: 20.08.2019 12:30        


Republički fond za zdravstveno osiguranje je na svom sajtu objavio spisak potrebne dokumentacije za ostvarivanje prava na naknadu zarade za vreme privremene sprečenosti za rad preko 30 dana, koja se isplaćuje na teret RFZO pre i posle 11. aprila 2019. godine, piše na sajtu Informativno poslovnog centra

Evo šta je potrebno od dokumentacije da bi vam RFZO isplatio bolovanje

Naime, članom 266. Zakona o zdravstvenom osiguranju ("Sl. glasnik RS" broj 25/19), koji je stupio na snagu 11.04.2019. godine, propisano je da osigurana lica koja na dan stupanja na snagu Zakona koriste prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, nastavljaju da koriste ta prava po odredbama zakona koji je važio do dana stupanja na snagu ovog zakona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Iz navedenog razloga, osiguranici ostvaruju pravo na naknadu zarade za vreme privremene sprečenosti za rad u zavisnosti od toga da li su započeli sa ostvarivanjem tog prava pre ili posle 11.04.2019. godine.

Spisak potrebne dokumentacije za ostvarivanje prava na naknadu zarade za vreme privremene sprečenosti za rad preko 30 dana možete pogledati OVDE.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
bolovanje preko 30 dana isplata naknade za bolovanje RFZO PIO fond bolovanje dokumentacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana