Tekst objavljen: 26.04.2023 12:15        


Broj korisnika koji se opredeljuju za elektronsku naplatu putarine se konstantno uvećava zahvaljujući prednostima u vidu prolaska kroz naplatne stanice bez zaustavljanja, ali i izbegavanje upotrebe gotovinskog plaćanja

Evo u kojim zemljama ćete imati popust sa srpskim TAG-om


U ovom trenutku "Putevi Srbije" imaju više od 660.000 registrovanih korisnika elektronske naplate putarine.

- Ovaj način omogućava im i online plaćanje, odnosno naplatu nakon svake transakcije sa registrovane platne kartice. U narednom periodu očekujemo da se zainteresovane zemlje regiona priključe ovom projektu, što će vozačima omogućiti prolazak kroz naplatne stanice ovih zemalja sa istim tag uređajem - kažu u "Putevima Srbije".

- Beležimo povećano interesovanje korisnika od uvođenja popusta, ali i od početka rada web servisa - Open Balkan sistema naplate putarine. Ovaj sistem omogućava fizičkim licima da postojeće (ili nove) tagove sada prekonfigurišu na Open Balkan uređaje.

To znači da će uskoro sa srpskim tagom moći da se putuje u Severnu Makedoniju i Albaniju, a u toku su pregovori sa još nekim zemljama u okruženju.

Prihod od naplate putarina ostvaren u vreme uskršnjih praznika, odnosno od 13. do 17. aprila bio je gotovo pola miliona dinara. Kako navode u "Putevima Srbije" u ove dane inkasirano je 496.851.432,18 dinara na svim deonicama autoputeva u Srbiji.

Najfrekventiji dani bili su četrvrtak 13. april i poslednji dan praznika 17. april. U odnosu na isti period lane ostvareni prihod veći je za 67 miliona dinara. Naime, tada se u kasu "Puteva Srbije" slilo 429.825.996 i to je za 15,6 odsto manje nego sada.

- Najveći prihod zabeležen je na naplatnim stanicama Beograd, Stara Pazova, Preševo, Obrenovac i Dimitrovgrad, koje su ujedno i stanice sa najvećim kapacitetom - kažu u ovom preduzeću.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Na koji način se obračunava popust za korisnike ENP

1. Pripejd korisnici ostvaruju popust od 6 % prilikom svake avansne uplate na ime dopune uređaja za ENP.

2. Postpejd korisnici - Pravna lica ostvaruju popust od 6 % ukoliko izmire mesečno zaduženje u ugovorenom roku.

3. Postpejd korisnici - Fizička lica ostvaruju popust od 6 % prilikom svake naplate putem registrovane platne kartice, odnosno ukoliko izmire mesečno zaduženje u ugovorenom roku.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
popust na putarinu putovanje plaćanje putarine TAG otvoreni balkan

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana