Tekst objavljen: 18.12.2022 16:00        


Korisnik se upozorava da će mu Facebook nalog biti obrisan u roku od 48 sati ukoliko ne uloži žalbu

Hakeri smislili novi način kako da ukradu lozinku za Facebook


Istraživači iz kompanije Trustwave upozorili su na fišing kampanju u okviru koje se žrtvama šalje email sa linkom za Facebook objavu koja je važan element napada koji treba da prevari korisnika društvene mreže da napadačima preda svoje podatke za prijavljivanje na nalog i druge poverljive podatke.

Napad počinje emailom koji dobija potencijalna žrtva, u kome se tvrdi da su prekršena autorska prava u jednoj od njenih objava na Facebooku.

Korisnik se upozorava da će mu Facebook nalog biti obrisan u roku od 48 sati ukoliko ne uloži žalbu.

Da bi emailovi napadača izbegli bezbednosna rešenja elektronske pošte i došli do potencijalnih žrtava, link u emailu ne vodi na eksternu fišing stranicu, kao što je to inače slučaj u napadima ove vrste, već na facebook.com, na stranicu profila na kome se nalazi Facebook objava predstavljena kao "Stranica podrške".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Da bi sve izgledalo uverljivije, u objavi se koristi Facebookov logo i link za eksterni fišing sajt nazvan po Meti, kompaniji koja je vlasnik Facebooka.

Vodite računa, i obratite pažnju na URL adresu. Ni jedna zvanična strannica podrške vas neće slati na neku sumnjivu eksternu adresu. Ukoliko niste sigurni da li je nešto validno, direktno sa svog naloga idite na Facebook podršku i tamo se obratite nekome kako biste ustanovili validnost upozorenja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Facebook krađa podataka lozinka hakeri društvene mreže

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana