Tekst objavljen: 13.09.2021 14:55        


Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas u Privrednoj komori Srbije da će svi privrednici od 15. oktobra do kraja januara sledeće godine moći da se prijave za pomoć države kako bi nabavili nove uređaje neophodne za nov model fiskalizacije

Kako će izgledati nova državna pomoć za preduzeća?

Kako je objasnio, po prodajnom mestu i po uređaju svaka firma će moći da dobije po 100 evra od države. Mali poreski obveznik će tako moći da računa na po 200 evra državne subvencije, a iznos se množi sa brojem prodajnih mesta.

- Na zahtev privrede rešili smo da omogućimo prelazni period za prelazak na e-fiskalizaciju - rekao je danas Mali.

- On će trajati od 1. novembra do 30. aprila. Država je odvojila šest milijardi dinara za subvencije.

Podsetimo, sada imamo i novi, konačni rok u kome će najveći broj privrednika morati da se prilagodi novim pravilima fiskalizacije.

Za zamenu starih fiskalnih uređaja i uvođenje novog sistema utvrđen je i novi, prelazni period. On počinje 1. novembra ove godine i traje do 30. aprila 2022. što je i krajnji rok da se gotovo svi privrednici prilagode novim pravilima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Suština je da će nove fiskalne uređaje morati da imaju gotovo svi privrednici. Izuzetak će biti nekoliko profesija i njih je moguće pobrojati na prste jedne ruke.

Važno je i da privrednici neće imati nikakve troškove zbog državnih subvencija kao i da će nova fiskalna kasa moći da bude i svaki mobilni telefon.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
200 evra za firme državna pomoć domaća privreda siniša mali

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana