Tekst objavljen: 07.12.2020 13:55        


Komisija za kontrolu državne pomoći (KKDP) utvrdila je usklađenost Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog Kovida koji je podnelo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa pravilima o dodeli državne pomoći, navodi se u Mišljenju KKDP

Kako da dobijete državnu pomoć ako ste iz sektora turizma i ugostiteljstva?

KKDP je mišljenje dala o Predlogu uredbe o utvrđivanju tog programa kojim se utvrđuje način korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske delatnosti, odnosno usluga smeštaja, za šta je u budžetu Srbije za ovu godinu obezbeđeno 1,98 milijardi dinara.

Program predviđa bespovratnu dodelu 30.367 dinara po svakom zaposlenom za koga je privredni subjekt isplatio zaradu za mesec oktobar i podneo odgovarajuću poresku prijavu.

Subvencija u iznosu minimalca uplaćivaće se korisnicima na posebne namenske dinarske račune kod Uprave za trezor, a privredni subjekti mogu da ih iskoriste zaključno sa 15. februarom 2021. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pravo na bespovratnu subvenciju imaće privredni subjekti u privatnom sektoru – svi koji nisu obuhvaćeni Spiskom korisnika javnih sredstava.

Neophodno je da su kao pretežnu delatnost registrovani za restorane i pokretne ugostiteljske objekte, usluge pripremanja i posluživanja hrane, odmarališta i slične objekte za kraći boravak, kampove, ostali smeštaj, putničke agencije, tur-operatore, ostale usluge rezevacije ili iznajmljivanje i lizing automobila i lakih motornih vozila.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
komisija za kontrolu državne pomoći turizam ugostiteljstvo državna pomoć pomoć privredi ministarstvo trgovine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana