Tekst objavljen: 21.10.2021 12:15        


Ako vidite oštećenje na putu u Beogradu, možete da pišete preduzeću "Beograd put". Kažu da uvek izlaze na teren, a da je lako naplatiti štetu ako, na primer, zbog rupa na kolovozu strada guma

Kako da naplatite štetu od rupe na putu na vašem autu?


Glavni inženjer JKP "Beograd put" Ivan Đokić rekao je gostujući u Beogradskoj hronici da svakodnevno primaju žalbe građana.

"Svakodnevno pišu našem dežurnom servisu. Primamo sve prijave građana, ali i policije, inspekcije, i preko društvenih mreža i preko Beokoma", kaže Đokić.

Navodi da izlaze na lice mesta da utvrde o čemu je reč, kao i da proveravaju da li je njihova nadležnost. Najčešće se žale na nepravilnosti na kolovozu, za šta "Beograd put" i jeste nadležan.

RTS-u su stigle fotografije na kojima je put u Ugrinovcima. Autorka Slađana Živković navodi da su rupe toliko velike da neko može da iseče, ne jednu, nego dve gume.

Đokić objašnjava da je reč o gradskoj ulici koja jepretvorena u gradilište, jer se izvode radovi na obilaznici oko Batajnice. Ističe da je tu velika koncentracija teškog saobraćaja, poput kamiona sa materijalom.

"Kada se radovi završe, pristupićemo sanaciji. Do tada ćemo reagovati po prijavama građana", rekao je Đokić.

U slučaju da zbog tih rupa dođe do oštećenja, šteta se može naplatiti. Procedura je laka, tvrdi inženjer "Beograd puta".

"U 100 posto slučajeva građani naplaćuju štetu. Jako je laka procedura - ako neko ima neki udar, bilo kakvo oštećenje prouzrokovano stanjem na kolovozu, treba dapozove policiju, policija utvrdi da je tu došlo do oštećenja. Ako je naša odgovornost, jako se brzo rešava", navodi Đokić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Rupe i nakon rekonstrukcije

Dešava se da se opet pojavi rupa, nakon što se već "zakrpila". Nije reč o lošem materijalu, kaže Đokić.

"Dešava se često da krpimo i više puta neku rupu, ali nije problem u materijalu ili da je nešto loše urađeno, to su posledice nečega što je ispod površine kolovoza. Mi, kao neko ko održava puteve, predlažemo upravljaču puta da ih uzme u program za rekonstrukciju", rekao je Đokić navodeći da ih često poslušaju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rupa na putu oštećenje automobila oštećenje beograd put ivan đokić auto osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana