Tekst objavljen: 01.06.2021 10:10        


Banke mogu da budu dosta rigorozne kada je u pitanju davanje kredita i znaju da odbiju klijente iz više razloga. Evo kako da vam se to ne dogodi

Kako da vas banka ne odbije za kredit


Banke u Srbiji imaju čvrsta pravila koja poštuju do „zadnjeg slova“ kada nekome treba da pozajme novac, ili, drugim rečima, kada vama treba kredit za vaše potrebe i poželite da aplicirate za isti. Ta pravila su postala još striktnija od kada je počela i dalje aktuelna pandemija, pa su tako čitave delatnosti poput, na primer, hotelijerstva dospele na svojevrsnu „crnu listu“. To znači da zaposleni u tim delatnostima, makar trenutno, neće moći da dobiju kredit niti u jednoj banci.

Dakle, prvi uslov da vas banke u Srbiji ne odbiju za kredit u ovim uslovima jeste da radite u nekoj od delatnosti koje se ne smatraju rizičnima, a pored hotelijerstva tu su trenutno još i međunarodni saobraćaj, turizam, auto – industrija, ugostiteljstvo...

Ukoliko radite u nekoj drugoj oblasti ili delatnosti, najčešće je potrebno da budete zaposleni za stalno i minimum šest meseci kod istog poslodavca. Sledeći korak je da platu primate isključivo preko računa, a ne na ruke ili u koverti. Ovo je jedan od uslova koji je ključan pri odluci banke da li će vam dati kredit ili ne.

Imate trenutno aktivno kašnjenje u kreditnom birou? Onda je bolje da planove o novom kreditu stavite „na pauzu“. Banka vas neće ni uzeti u razmatranje ako dugujete novac nekoj drugoj banci, jer ste onda u očima banke rizičan klijent za njih. Dakle, ne sme biti kašnjenja u kreditnom birou, jer to znači da nema ni kredita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Pored kašnjenja, ne sme biti ni utuženja u kreditnom birou. Svi koji imaju ovako nešto u svom KB dosijeu neće biti poželjan klijent u bilo kojoj banci.

Dakle, ako ispunjavate sve ove uslove – bankari će vas gledati kao odličnog klijenta, gotovo izvesno vas neće odbiti i željeni kredit će vam biti na dohvat ruke!

Ipak, ponuda banaka u Srbiji je šarolika i nije lako naći najpovoljniji kredit za sebe. Tu na scenu stupa Kamatica savetnik, koji potpuno besplatno pronalazi kredit po najpovoljnijim uslovima, a koji će u potpunosti odgovoriti na vaše trenutne finansijske potrebe.

6 komentara

  1. User image
    Shone 01.06.2021 18:11

    I SZR frizeri,pekari i sl...ne mogu dobiti kredit.
    Ja kao preduzetnik sa 15god radnog staza bez dugovanja prema drzavi i banci ne mogu dobiti stambeni kredit.Toliko o podsticaju za mala preduzeca...Najbolje se zaposliti za gigantske firme i tad sve moze.Ovako smo gradjani drugog reda!!!SRAMOTA sta drzava radi!!

  2. User image
    Milos 01.06.2021 23:29

    Zeleo bih da dignem kredit. Radim 3, 5 godine u privatnoj firmi i prijavljen sam za stalno. Platu primam preko racuna, e sta je problem, pre nekoliko godina sam uzeo telefon u Telenoru pa sam tamo morao da otvorim racun u Telenor banci i imam duga nekog 27.000 din i pokusao sam za kredit u mojoj maticnoj banci al odbijen sam ne vidim ni jedan drugi razlog nego samo to...

  3. User image
    Bojan Obradović 01.06.2021 23:57

    Podneo sam zahtev za stambeni kredit u poštakoj štedionici 28 Aprilia ove godine, sa učešćem od 10%. Da bi me posle 30dana obavestili da ponuda ne važi i da moram dati 20% učešća. Dali je to moguće i šta dalje da radim. Posećam da radim u vojsci u stalnom radnom odnosu. Unapred hvala

  4. User image
    deki 15.06.2021 14:40

    Treba svi da tuze banke! ne treba niko da uzima nista od njih klio god moze duze! Tuzbe i da se vidi ko je kriminalac a ko posteni gradjanin! Drazava i banke su od postenog gradjanina napravile lopova! sad je vreme da se kroz tuzbe okrene slika drustva i uvedu banke u red!

  5. User image
    Peđa 22.06.2021 13:40

    Šta ako neko ima istorijsku docnju u izveštaju KB.Da li može da dobije kredit i pod kojim uslovima.Napominjem da su svi prednji uslovi ispunjeni (firma, delatnost, zaposlenje).

  6. User image
    Kamatica tim 22.06.2021 14:09

    Poštovani Peđa,

    Potrebno je da prođe minimum dve godine od kada je izmirena docnja i toliko dugo KB mora da bude "čist", da bi banke želele da izađu u susret i ponovo daju kredit.

    Srdačan pozdrav,

    Kamatica tim

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krediti uslovi za dobijanje kredita apliciranje za kredit kamatica savetnik izbor kredita najpovoljniji kredit najpovoljniji keš kredit ref kredit stambeni kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana